Какво си обещаваме за Новата година?

Или обещавам си да отслабна

 

Всяка година идва едно особено време за анализи и равносметка – краят на годината. Този период някак символично се възприема като линия, след която започва новото начало. Начало на по-добър живот, на по-здравословно хранене, на по-добра работа и т.н по-добри неща, които всеки би искал. Скришно от всички си обещаваме да положим повече грижи за себе си. Често списъкът с обещания изглежда така:

  1. Ще започна диета
  2. Ще започна да спортувам
  3. Ще си направя обиколка по магазините
  4. Ще се погрижа за здравето си
  5. ………………………………..

Сигурно на всеки от вас се е случвало да си обещава толкова много неща, дори и да е сигурен, че половината от тях няма да изпълни.

Мисля, че по-горе изредих миналогодишният си списък…Номер едно го изпълних, започвах, отказвах се, пак започвах и успях…промених хранителните си навици. Не, не говоря за глад и хрупане на марули, а за навици. И второто обещание спазих, е не стриктно, но и с него успях…………….За магазините все не остава, я време, я финанси, но………..А относно здравето, колкото и банално да звучи, ще го кажа: ЗДРАВЕТО е най-същественото и смислено нещо, което си заслужава усилията. Останалите неща са просто дреболийки, които ни правят щастливи, НО когато сме здрави. Иначе…сами си знаете. Не е толкова трудно да изпълним обещанията, които сме дали пред себе си. Просто ни трябва мотивация. За всеки отделен индивид мотивацията е понятие с различно значение. Едни ги мотивира желанието за здраве, друг желанието да се вмъкне в стари тесни дънки /включвам се в отбора/, ако щете дори завист…

Да се върнем на по-горният списък. Започването на диета е нещо, което изглежда лесно в неделя /защото сме си обещали да започнем в понеделник/,но не е така на следващият ден. Веднъж започнали, обаче установяваме, че тялото ни се чувства по-добре, по-леко и жизнено. Не го говоря, ей така, защото така съм чула, а от опит. Преди имах доста, да го кажем, „мазен” и „тестен”, и „чипсен, вафлен” начин на хранене. Но преломът дойде, когато един ден се видях в огледалото след душ…в главата ми се появи една мисъл:”Това си е моето тяло и не искам да изглежда така”!!!!!! Няма да ми стигне времето да изпиша всички удивителни знаци….Започнах да чета, да се ровя в интернет за още информация как всъщност се получават нещата. Бях изненадана да установя колко много съм се заблуждавала досега. Четох, четох и накрая избрах един източник, който ми се стори най-сигурен. Това е един сайт на една прекрасна дама, която е онлайн фитнес инструктор. Нейните съвети, диети и упражнения промениха мирогледа ми…и тялото ми. Е не съм някоя самодива, но положението е значително подобрено. Доста се отплеснах с темата за отслабването, а още колко мноооого мога да пиша. Със спортуването е почти същото. Има си правила, принципи и когато се запознаеш с тях и започнеш да опитваш ще се увериш, че няма нищо страшно да се поизпотиш малко. За обиколките по магазините, дори и аз не знам защо си го обещах, като знам, че пазарувам само когато нещо се скъса или износи. Но грижата за здравето ни е най-важното обещание, което трябва да изпълним и то, ако не за нас, то поне за нашите близки…..С пожелание за прекрасни празници ви казвам до нови срещи!

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар