Как аромата на вашите парфюми да бъде по-дълготраен?

Дали парфюми с аромат на цветя, мускус или цитруси са добре подбрани аксесоари, които ако се използват много често, може да се превърне във “ваш ароматен подпис”? Тук изниква въпроса, защо уханието на някои парфюмисе изпарява незабавно? Трябва ли да се съхранява по по-специален начин? Експерти от парфюмерийната индустрия твърдят, че всичко зависи от състава на аромата, вашия тип кожа и дори слънчевата светлина играят роля в това, колко дълго ще трае парфюма. В тази статия ще откриете някои съвети от специалистите от онлайн магазин за парфюми Ивис за това как да направите вашите парфюми с по-дълготрайна издръжливост.

  • Създателите на парфюми казват, че чистите парфюми, направени с висока концентрация на етерични масла издържат по-дълго от тези, които са разредени с етилов алкохол, вода или други вещества. Като цяло колкото по-висока е концентрацията на ароматните масла, колкото по-дълго трае аромата. Парфюмите и Eau De Parfum имат най-висока концентрация, а тоалетна вода и одеколон имат най-ниска. Производителите изчисляват, че аромата на парфюм може да продължи до шест часа в зависимост от химични реакции в тялото на носещия, а аромата от Eau De Toilette и одеколоните могат да издържат до 3 часа.
  • Когато прилагате вашия любим парфюм, нанасяйте го върху топли места. Парфюмите реагират добре на телесната температура, така че аромата ще бъде по-силен, когато го прилагате на точките на пулса ви – вътрешната страна на китките, зад ушите, зад колената, задната част на врата. Освен това те прилягат по-добре на кожата, когато е влажна или след душ, защото се изпарява алкохола, които е смесен с много аромати. Ето за това производителите на парфюми произвеждат и козметични продукти с аромат на парфюми – лосиони за тяло, душ гелове и други. За да направите уханието на любимите ви парфюми по-дълготрайни използвайте душ гел, след това нанесете лосион за тяло и накрая парфюм.
  • Като цяло всички парфюмитрябва да се съхраняват добре. Производителите изчисляват, че срока на годност на един парфюм е около от три до пет години, в зависимост от неговите съставки и съхранение. Ярката светлина или топлина са отрова за парфюма, защото може да промени състава или цвета му. Въпреки че бутилките ще изглеждат красиви, подредени в спалня ви, най-доброто място за съхранение на парфюмите са техните оригинални кутии, които трябва да се съхраняват при стайна температура или дори може би в чекмедже за чорапи или бельо. Тъмните или непрозрачни бутилки също могат да запазят аромата по-дълго. За да се избегне изпарението, пристискайте плътно капачката към бутилката. В случай, че вашия парфюм мирише странно или е променил цвета си е препоръчително да се хвърли.

 

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как аромата на вашите парфюми да бъде по-дълготраен?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар