Как би изградил един професионален блог ?

Искам да направя професионален блог. И да печеля пари от него. Откъде да започна?
Поставянето на началото е основна съставка за насоката на пътя и първата крачка е и най-забърканото. Но щом сте го преценили трябва да решите къде искате да отидете.
Правенето на блогове е  много възбуждащо, но и предизвикателно начинание, подхващащо от нулата и след време виждаш един продукт който постоянно се променя. Блога е нещо живо, което непрекъснато сменя кожата си и формулира реално моментното ти състояние.

Но един блог има и продължителна работа. Нека ти представя част от нея:

Високо качествено, единствено по рода си и ценно за читателите съдържание. Ако създадеш работен навик да написваш такова съдържание, блога ще грабва и високо качествени читатели които ще са твоята общност.

Присъствие в социалните мрежи: Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, StumbleUpon, Reddit където има всичко и по много.

Оптимизация за търсачките, избор на ключови думи и ежедневен анализ на статистиката на блога, както и SEO в самите статии. Заглавие, линкове, снимки.

С времето ще натрупаш много имейли от читатели, които можеш да слагаш в един Mailing list за различни цели. Набиране на партньори за размяна на линкове. Издирване на различни начини на монетизация. Това е най-добрата част от начинанието. Ако блога няма доходи просто ще престанеш да се занимаваш с него. Така че издири как ще привлечеш приходи от клиентите които те четат постоянно.

Тук не е актуална поговорката “Направи го и те ще дойдат”. Преди години може и да ставаше но вече се изисква всекидневна дълготрайна работа за да можеш в края на годината да се гордееш с отлични резултати.

Ясна цел за блога

Изключително важно е да си наясно какви цели си. Те трябва да са специфични, измерими, постижими, реалистични и да имат срокове. Само тогава ще усетиш какво извършваш, колко се доближаваш и дали ще ги постигнеш. И мотивацията ти ще нарасне вместо да намалява за постигане на крайната цел.

Фокусирай се в усилия и срокове.

Не се разсейвай, експериментирайки да бъдеш човек-оркестър. Вярно в футбола този термин е много търсен, и много хора се стремят да бъдат VIP, но да играеш на 2-3 позиции за неопределен период от време безсмислено натоварващо начинание и не си чини заплащането. Постарай се да мислиш как е допустимо да спечелиш пари от труда си. Фиксирай се в една ниша и демонстрирай целия си потенциал там.

Почни с малки напредък. Конструирай си концепция. Ден за ден, седмица за седмица. По продължителен за сега не ти трябва. Добавяй постижими цели и ги постигай.

Ето един малък регистър със задачи:

Всекидневно творение на статии

Налучкване на ключови думи

Link building

Ежедневно участие в социалните мрежи

Дирене на партньори

Търсене на под изпълнители (Това което не ти е интересно го дай на друг да го извърши).

Схема на блога

Четене на статистиката

Водене на кореспонденцията

Надавам се да съм ти бил потребен и да класифицираш целите и сроковете си за да получиш максимума и
в края на деня с усмивка да посрещнеш вечерта знаейки че пътя до желаната цел е съкратен с 364 дена; –

Вече си почти един професионален блогър; -)

HTML код на статия

Автор: elpak


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар