Как да изберем подарък за дете?

Където има деца там се поражда и нуждата от интересни и впечатляващи подаръци, които да ги изненадат и зарадват независимо дали става дума за рожден ден, имен ден, деня на детето, коледа или друго. Имайки предвид богатия избор от стоки, които се предлагат в детските онлайн магазини вземането на решение отнема време и изисква  известно проучване. Ще Ви дадем няколко практични съвета, които ще Ви помогнат да взимате решения без колебание и ще съумеете с лекота да зарадвате всяко дете.

Избирайте подаръци според тяхното качество и безопасност. Факт е, че част от стоките за деца, които се внасят в България са произведени от опасни за здравето материали и е важно да се информирате дали производителя отговаря на световните стандарти за безопасност.  Именно по тази причина твърде ниските цени не трябва да са водещ показател при избора на играчки за деца.

Четете внимателно описанието на продуктите и научете повече за производителя.

Поинтересувайте се дали избраната от Вас играчка се рекламира по телевизията или има видео в You Tube.

Възрастта на децата е водещ фактор при избора на най-подходящ подарък и е важно да се знае какви са обичайните им занимания и кои неща предизвикват техния интерес в различните етапи на техния растеж.

Подаръци за големи деца – 7-14 годишна възраст
Училището – това  е мястото, където се сформират индивидуалните и общите интереси на децата.
Децата са извън дома и се намират в по-широк социален кръг, в който пряко и непряко си  оказват влияние. В училищната среда децата придобиват известна самостоятелност и изгражда своите индивидуални интереси и предпочитания.  В този случай можете да изберете подарък за детето по два критерия: Какви занимания се харесват на детето? Какво се харесва от болшинството деца? Във втория случай най-често става дума за играчки от реклами.

Преди училище
Предучилищните занимания подготвят детето за прехода от игрите към отговорностите.  В този етап децата придобиват умения и знания, които се прилагат в по-сложни игри игри с въпроси и отговори, играчки с дистанционно управление, компютърни игри, сложни пъзели и конструктори.

Подаръци за малки деца
Между 3-5 години децата освен, че пресъздават всички дейности на мама и татко, те създават  и свои сюжети. Това са така наречените ролеви игри, в които те са създатели и участници на различни ситуации от заобикалящия ги свят. Най-харесваните подаръци за деца между 3 и 5 години са мозайки и конструктори, книжки за оцветяване и рисуване, пластелин, кукли и комплекти за игра с кукли, комплекти за игра, които наподобяват различни професии или домашни дейности като например готвене или ремонт. Подобни подаръци позволяват на децата да развиват своите творчески умения докато се забавляват.

Подаръци до 3 годишна възраст
Между 12 мес и 3 години децата активно изучават заобикалящата ги среда като разглобяват, бутат, дърпат и пренасят абсолютно всичко, което им попадне в ръцете. Най-подходящи за игра са дървените играчки  като кубчетата, конструктори с големи части, играчки за нанизване (низанки), влакчета и играчки за дърпане и бутане, пъзели за малки деца и други.  Важно е да избирате играчки, които ще провокират и развият детското въображение.

Подаръци за бебета
При бебетата е важно играчките да развиват координацията между очи и ръце, слух, умение за разпознаване и други. Най-подходящи за тази цел и най-привлекателни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, които наподобяват животни. Бебетата опитват всичко на вкус и е важно играчките да не съдържат дребни детайли, които могат да погълнат.

Източник: http://detskionlinemagazin.blogspot.com/2012/12/blog-post.html

HTML код на статия

Автор: detskionlinemagazin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар