Как да изберем сватбена агенция

Както личи от заглавието на настоящия пост,  в тази публикация ще ви дам съвети  как да изберете вашата си сватбена агенция. А това съвсем не е лесна задача….

Ако нямате наскоро омъжена приятелка, която да ви препоръча агенцията си, направете първо един бърз сърч в интернет пространството. Разгледайте не само първите няколко страници в търсачката. а триковете, с които всеки сайт излиза на първо място при конкретно зададено търсене.) Отсейте тези, които на пръв поглед изобщо не ви допадат.  След като харесате няколко агенции подробно разгледайте уеб страниците им. Аз лично смятам, че е непрофесионално сватбените агенции да публикуват снимки на младоженци в сайтовете си. (Пърфект ивент е една от малкото, които правят изключение.) Та кой  се интересува от снимки на младоженците от ритуалите и  танците?!  Това са си лични неща. Почти съм сигурна, че  тези  агенции дори не се допитват до клиентите си могат ли да публикуват тези снимки.

Ако ще наемате агенцията само за украса – обърнете внимание  на галериите с декорация. Вгледайте се в детайлите – те говорят много за стила на една сватбена агенция. Мен лично много ме дразнят светещите завеси, лампичките по масата на младоженците, прекаленото използване на воалите (воалите по масата на младоженците отдавна са демоде). Не харесвам и балоните  във всичките им форми – от сърца до преплели шии лебеди.  Търсете сватбена агенция, която има различни идеи и не повтаря едни и същи хрумки,  направени в различни цветове… Друго което не харесвам в сайтовете на агенциите е как в галерия с тема „Пепел от рози” има  снимки на точно 2 аранжировки, 1 тейбъл картичка и булченски букет, но снимани под 100 различни  ъгли. Изключително досадна и протяжна  галерия. Един малък албум от 10 кадъра би могъл да даде много по-голяма информация. Аз ценя своето време.  А вие вашето?!

Не е лошо да прочетете и мненията на бивши клиенти на агенцията. Бъдете психолози и четете между редовете. Бъдете и мнителни – много често агенциите сами си пишат коментарите. Това лесно може да установите ако стилът и начина на писане на няколко младоженци съвпада.

На следващо място – хвърлете половин око на форумите. Казвам половин, защото не трябва да им се доверявате сляпо. Успокояващо е обаче, че агенцията която сте си харесали е в „белия”, а не в „черния”  списък на сватбените агенции. И тук не се доверявайте напълно. Често агенциите имат поставени лица, а някои от тях дори имат по няколко измислени профила, за да пишат хвалебствени слова за самите себе. „На вкус и цвет таварищи нет” гласи известната руска поговорка, а  и ако за мен едно нещо е кич, за друг е върха на сладоледа… Хората са толкова различни и крайни в мненията си за всичко и биха оклепали една прекрасна агенция, както и прехвалили някоя напълно некомпетентна такава.  Общо взето слушайте вътрешния си глас.

И какъв е изводът от всичко до тук – личното впечатление, срещата на 4 очи. Ако агенцията има офис – внимателно огледайте за акценти в обзавеждането  – това говори много за стила и начина на работа. Много от агенциите нямат офиси. Една неангажираща среща на кафе ще разкрие много с кого си имате работа. В повечето случаи на тези срещи отива самия собственик или сватбеният агент. Споделете как си представяте вашата сватба. Чуйте  и какви са неговите идеи (въпреки че аз рядко давам конкретни идеи на първа среща.. идеите идват след опознаването на стила и вкуса на младоженците и техните желания). Много е важно да си допаднете, да мислите в една посока, да се разбирате с половин дума… От личния си опит смея да твърдя, че лесното разбирателство с булката (и младоженеца)  превръща работата в истинско удоволствие и много често прераства в приятелство.

http://perfectevent.bg/blog/kak-da-izberem-svatbena-agencia

HTML код на статия

Автор: Perfect_event


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар