Как да овладеем апетита и да свалим драстично излишните килограми

Случвало ли ви се е след редица усилия, диети, физически упражнения и приемане на чайове и медикаменти – да установите, че всъщност нищо не действа, ефектът е минимален или отново възвръщате теглото, т. е. проявява се т. нар. „йо-йо” ефект? Дали от неправилното хранене или от стреса в ежедневието – но ето, че метаболитните процеси в нашия организъм не работят, както би ни се искало. Тяхното забавяне би могло да бъде в следствие на проблеми от различен характер, вкл. и медицински.

Често пъти дългите тренировки във фитнеса или физическите упражнения, в комбинация с напрегнатото ни ежедневие, ни изтощават и не само, че ни подтикват към неравномерното приемане на храна, а гладуването през деня ни кара да поемем голямо количество наведнъж. Всичко това оказва влияние върху метаболитните процеси в организма, те се забавят, а функциите на органите и системите в човешкия организъм се затрудняват.

Първото, което трябва да знаем, когато осъзнаем проблема с излишното тегло е, че задължително условие да се отървем от мастните паласки е да изгаряме повече калории, отколкото приемате. С две думи трябва да създадем калориен дефицит в организма си.

Ограничаването на поемането на храна е един от най-ефективните начини за създаване на калориен дефицит в организма. Намаляването на количеството храна, което поемаме, и отказването от късната вечеря може да бъде трудно постижимо, особено ако винаги се чувстваме гладни.

Съществуват два начина за намаляване на приема на калории. Първо – трябва да се почувстваме удовлетворени от резултата, че полагаме усилия и те дават резултат. Свалянето на килограми още през първата, максимум втората седмица, ще ни ентусиазират и ще ни възвърнат надеждата. Дори психолозите споделят, че постигнатият резултат в началото е много важен във всяко начинание. Фактът, че слабеем и това е видимо – ще ни ентусиазира да бъдем по-отговорни към себе си и храненето си в бъдеще.

Втората много важна предпоставка в борбата с килограмите е да спрем да усещаме глад. Как да подтиснем глада? Водещи специалисти по китайска медицина не изключват приемането на подходяща хранителна добавка с изцяло растителен характер, особено в началото, която да спомогне процесите в организма да се нормализират. Как обаче да стане това за кратко и за постоянно, и то без обратен ефект? За пренастройване на хранителните навици се препоръчват натурални продукти на растителна основа като революционната „Лида”, нашумяла в последно време по света като една от най-добрите хранителни добавки в борбата с наднорменото тегло.
Още по темата: www.slimlida.com

HTML код на статия

Автор: vp


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 1.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да овладеем апетита и да свалим драстично излишните килограми, 1.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар