Как да подберем правилните плочки, според помещението

На пазара за строителни материали има богат избор на плочки за баня с различни характеристики, цветове и размери. Освен с личните си предпочитания, при избора трябва да се съобразим и с няколко полезни съвета, за да направим възможно най-добрият избор. Сред изобилието от стенни или подови плочки, можем да избираме между плочки за баня с глазура или без, или дори с пласт цветно стъкло. Тези материали им придават важни свойства, като наситен цвят, силен блясък или стилна декорация.

При избора на плочки за баня е важно да се съобразим с факта, че няма универсални плочки, които да можем да поставим във всяко помещение, независимо от предназначението му. За да можете да изберете най-подходящите за банята и атмосферата на жилището Ви плочки, трябва да знаете основните предимства и недостатъци на основните видове плочки, за различните видове помещения. За да изберем максимално най-добрия вид трябва да знаем характеристиките на помещението, в  което ще се поставят – размери, форма, разположение.

От визуална гледна точка, плочките трябва да отговарят на мебелите за баня в помещението и аксесоарите към тях, и не на последно място квадратурата. Трябва да бъдат добре съчетани и с осветеността на помещението, независимо дали ще се използва като основен източник естествена светлина или изкуствена светлина. Средата на използване на керамичните плочки е от значение, с цел предвиждането на механичните характеристики на плочките. Така например,  има разлика ако избирате плочки за баня за апартамент в жилищен блок на петия етаж и плочки за баня на къща разположена на брега на морето. Във втория случай трябва да подберете по издръжливи плочки за мокрото помещение, освен това тези плочки ще се замърсяват и износват много лесно.

Често плочки в помещения, в които се влиза направо отвън се надраскват много по-бързо и блясъка на тяхната глазура се губи и захабява много бързо. Стените и подът в мокрото помещение, често имат досег и с корозивни материали, в такъв случай е препоръчително да подберете плочки устойчиви на този въздействия.

Има редица програми, а в повечето случаи софтуерът е напълно безплатен или с пробен период за месец – можете да ползвате подобна програма за изготвяне на 3D проект на банята. Така по-лесно ще визуализирате идеите си за цветовете, които ще се използват в банята, комбинацията между тях и дори наслагване на мебели за баня в проекта.

Изготвянето на 3D проект ще подпомогне и работата на майсторите, които ще монтират плочките и дори може да Ви помогне да договорите по-ниска цена, т.к. ще бъдете подготвени!

HTML код на статия

Автор: gbrezin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар