Как да се облечем за интервю

Напоследък все повече представители на нежния пол се чувстват неуверени в избора на тоалет, с който да се явят на интервю за работа. Странно е как дами с страхотен вкус и стил на обличане стават ебзпомощни, когато се наложи да облекат нещо по-официално.

Няма нищо чудно в това. Дамските костюми не са ежедневно облекло и дори и дамите, със слава на специалисти в областта на модата се затрудняват при избора на такъв.

На интервюто за работа е задължително да се чувствате уверени в себе си. Ако не сте сигурни дали сте избрали подходящия костюм, това е една крачка към провала. Работодателите търсят уверени и сигурни в себе си хора, които могат да се справят със всеки проблем. Чак след това задават техническите въпроси и всичко останало. Когато сте избрали точния бизнес костюм, Вие се чувствате добре в дрехите си, а от там следва само едно нещо – излъчването Ви крещи “Аз съм лидер”. Ето защо е изключително важно да знаем всичко за бизнес костюмите и да изберем най-подходящия за нашата фигура, професия и длъжност.

Дамските костюми биват три основни типа и всеки от тях намира своето приложение:

Костюм с панталон

Доста подобен на мъжките костюми. Всъщност стълът е взаимстван точно от тях, но в днешни дни дамските костюми с панталони са не по-малко разпространени от мъжките.
Памучните и вълнени костюми са може би най-изискания възможен вариант и са подходящи за носене даже и от дамата на празидента. По-официално от това просто няма на къде. Костюмите от по-леки материи като лена анпример изразяват небрежен стил, но въпреки това са приемливи абсолютно за всеки офис.

Костюм с пола

Това съчетание вече показва че сте сериозен професионалист, но на първо място сте жена. Може би най-подходящия избор на облекло за интервю.
Такива костюми обикновенно се състоят от вталено сако и пола. Дължината на полата вече може да е съобразена със собствения Ви вкус, но никога не трябва да бъде над коляното.

Комплект от 3 части

Много от модните къщи са готови да Ви предложат готови комплекти, включващи сако, риза и панталон или пола. Този вариант е за дамите, които са сигурни че ще оплескат нещата и няма да могат да съчетаят елементите добре. Когато взимате готов комплект може да бъдете сигурни, че всичко ще е съчетано удачно от професионалисти. Единствения минус е че не изразявате достатъчно индивидуалност по този начин.

В крайна сметка Вие рашавате как да подходите. На един работодател може да му направи лошо впечатление че сте се облякли прекалено модерно и крещящо, но друг може да хареса точно Вашата индивидуалност и стил, и точно за това да Ви наеме.

HTML код на статия

Автор: simeon


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да се облечем за интервю, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар