Как да се открият ранните сигнали за бременност?

За много двойки, които планират да имат дете е много трудно да изчакат лекаря да потвърди новината за бременност. Те искат да знаят как се откриват ранните признаци на бременност за да не треперят до последно преди да погледнат теста. Жената трябва да обърне внимание на малките промени, които настъпват в тялото и това ни води към въпроса „Какви са първите симптоми, които показват бременността?“

Леко кървене (зацапване) – Един от ранните симптоми при бременност. То се случва, когато оплодената яйцеклетка се прикрепи към стената на матката. Някой жени могат да получат така нареченото вагинално зацапване и ако то е малко, тогава няма причина за притеснение. Ако е налице тежък кръвоизлив, който не е свързан с редовният месечен цикъл, тогава трябва да се консултирате със специалист.

Гадене и / или повръщане – тези сигнали, че ви предстои да ставате родители могат да се видят веднага. Те са в резултат от рязкото повишаване на хормоните естроген и прогестерон в тялото. Процентът на жените, които страдат от сутрешно гадене е много висок, но има и някои, които изпитват гадене през целият ден или когато готвят. Точните причини за последното все още не са известни.

Повишена чувствителност в гърдите

Когато една жена забременее, гърдите и могат да станат подути и да изпитва болка при най-малкото им докосване. При някой жени, кръвоносните съдове в гърдите стават по-видим, а цветът на зърната може да потъмнее.

Резки промени в настроението и депресия

Настроението на жената може да се промени без видима причина. Има моменти, в които тя започва да плаче или да се кара с половинката си и като цяло е силно депресирана. В други случаи, жените изведнъж стават много щастливи и весели. Тези промени се дължат на високият естроген в тялото след зачеване.

Флатуленция

Един от най-често срещаните признаци на бременност е проблема с образуването на газове. Ако никога не сте имали подобен проблем това може да ви покаже, че ще ставате майка. Когато една жена зачене, нейната храносмилателна система се забавя, при което се получава лошо храносмилане. Резултатите от това са образуване на газове, запек и киселини.

Чувство на апатия

Много от жените се чувстват малко мудни или изморени след като забременеят. Това може да се дължи на големите хормонални промени, които се случват в тялото. Нивата на ЧХГ (хормонът на бременността) се изстрелва от 0 до 250,000 mIU/ml за около 12 седмици. В същото време температурата в тялото може да се повиши, поради високите нива на прогестерон в организма.

Световъртеж и замаяност

Прилошаване, световъртеж и замаяност са често срещани явления по време на бременността. Те често са причинени от ниско кръвно налягане, което се получава в резултат на нарастването на матката, която притиска някой от основните кръвоносни съдове. В същото време, ако жената не се храни редовно заради чувството на гадене, световъртежът може да е резултат от намалените нива на кръвна захар в тялото.

Вагинална секреция

Тя може да се появи, когато тялото изгражда слузта блокираща входа на матката, за да се предпази бебето от инфекция. Тази секреция не предизвиква сърбеж или парене.


HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар