Как да се справим с целулита ?

Наскоро бе счетено, че целулит се появява по кожата в следствие на възрастта. Уви, последните изследвания показват, че това е своеобразен сигнал, казвайки, че е време да промените обичайния си начин на живот.

В началния си стадий целулитът е незабележим: стиснете кожата си с ръка и внимателно огледайте повърхността – ако видите малки пъпки, т.е.,така наречената “портокалова кожа”, страдате от целулит първи стадий и трябва да вземете мерки за да не преминете във втори .

Доста често, така наречената “портокаловата кора” се образува на ханша, бедрата, корема, раменете и коленете. За да спрем целулита , трябва да предприемем няколко основни стъпки ,които ще разрешат проблема.

Първа стъпка в борбата с целулита – да променим хрането
Започнете с намаляване на храната. Вашата диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да превишават 1200 килокалории на ден. Лекарите одобряват продукти, които са пълни с целулоза: зърнени храни, ръжен хляб. За да се забави появата на целулита, трябва да се ограничи на приема на алкохол и продукти, богати на кофеин до минимум. Спирането на газирани напитки също е плюс.

Не си слагайте допълнително сол и ограничете захарта и сладкото.Не яжте пържени храни и храна от консерва.Пушенето също вреди на здравето ви – димът от цигарите разручава витамин Ц , който прави кожата ви по еластична и предотвратява появата на стрии по кажата.Пийте поне по 2 литра вода всеки ден – през равни интервали от време и равни количества.

Продцедури с вода

Водата помага изключително много в борбата с портокаловата кожа.Антицелутни вани, маски с клини и много други методи също помагат при лечението на заболяването.

Спортът помага много срещу целулита.Най-добрите упражнения са тичането , изкачването на стълби, карането на колело, бързи разходки и плуването.Намерете време за спорт и вие бързо ще успеете да да преборите целулита по вашето тяло.

Целулитът е широко разпространен особено сред жените. Причината е, защото женското тяло е по-склонно към трупането на мазнини.Прилагайки тези лесни стъпки – вие лесно и бързо ще можете да се справите с проблема.

Още полезна информация може да намерите на Сайта за  отслабване и диети .

HTML код на статия

Автор: izvestniinfo


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар