Как се лекува пристъпен задух по време на бременност?

Пристъпният задух по време на бременност не може да се остави без лечение, тъй като може да доведе до сериозни заплахи за малката и за бебето. Вижте съветите на специалистите по пристъпен задух от Фрамар, за да разберете как да се справите с този проблем.

Обратимият бронхоспазъм е хронично заболяване на дихателната система, при което се получават периодични възпаления затрудняващи нормалното движение на въздуха до белите дробове. Болестта може да бъде отключена от редица фактори като алергени, дразнители, инфекции, студени метеорологични условия, хормонални промени и др. Астматичните атаки по време на бременност са доста често срещани. Тези жени, които имат анамнеза за пристъпен задух са най-уязвими по време на гестационния период, но също така, проблемът може да се развие по време на бременността.

Какво е лечението на пристъпния задух по време на бременност?

Много жени се опитват да избегнат лечението на обратимия бронхоспазъм по време на бременност, тъй като те смятат, че медикаментите могат да предизвикат увреждане на нероденото им бебе. Вярно е, че приемането на лекарства за астма не е най-добро нещо за бебето, но неконтролираният астматичен пристъп по време на бременност е много по-опасен от тях. Намалява се количеството на кислород за майката и за плода. Това може да доведе до сериозни усложнения като високо кръвно налягане , прееклампсия, ниско тегло при раждането, недоносено бебе и др.

Най-популярното лекарство, използвано за лечение на пристъпен задух по време на бременност е стероидния инхалатор. Той отваря прохода на въздуха и облекчава симптомите на обратим бронхоспазъм. Може да бъде придружен от перорални стероидни лекарства или инжекции. Дозировката на тези лекарства зависи от честотата на астматичните пристъпи и тежестта на симптомите. Не се притеснявайте, тъй като Вашият лекар ще избере подходящите лекарства за вас, които имат минимални странични ефекти върху вас и вашето бебе.

Ако пристъпният задух се задейства поради излагането на алергени, тогава лекарите предписват антихистамини за контролиране на симптомите на алергия. Назална конгестия поради инфекцията на горните дихателни пътища често се лекува с перорални деконгестанти. Тези, които са податливи на атаки от грип могат да бъдат посъветвани да си направят противогрипна ваксина, за да се предотврати влошаването на проблема. Редовният прием на лекарства не е достатъчно, вие също трябва да посетите пулмолог, за да наблюдава функцията на белите ви дробове, от време на време. Вашият акушер също ще препоръча често правене прегледи с ултразвук, за да се провери растежа на плода.

Основната цел на лечението е да се запазят майката и бебето здрави. Ако сте един от онези жени, които имат предшестващи проблеми с пристъпен задух, тогава е лесно да се предположи, че ще имате затруднения по време на бременността. Можете да управлявате пристъпите с подходящи медицински грижи, редовен мониторинг на състоянието и някои подходящи предпазни мерки. Обърнете внимание!

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар