Книги и учебници на старо

В наши дни едно от най – рядко посещаваните места е книжарницата. Със сигурност ако сравните броят на тези, които днес са влезли в магазин за дрехи с тези, които са посетили книжарница, ще се получи огромна разлика. Това в никакъв случай не е нещо, на което не трябва да се обръща внимание.

За все по – засилващата се тенденция да не се купуват книги и учебници днес се изтъкват най – различни аргументи. Най – често срещаният от тях е, че книгите и учебниците струват скъпо. Че за някои е така, това не може да се отрече.

За такива хора са много подходящи местата, където се продават книги и учебници на старо. В някои случаи дори тези места се оказват по – добре заредени, най – вече откъм книги, чиито издания са по – стари. Там може да се намерят също така пълна поредица от книги или учебници. Само за да дам пример ще кажа, че на една такава сергия видях пълната колекция от разказите на Йордан Йовков, състояща се от 6 тома, и то на цена от 12 лв.

Но докато за книгите – най–вече художествената литература – е донякъде разбираемо отношението спрямо цените, то за учебниците това не би трябвало да ни спира. Днес има толкова много интересни учебници, особено исторически, че наистина е трудно да не си купите поне част от тях. Някои от тях предлагат историята на дадена държава от самото нейно създаване до наши дни.

А и има ли нещо по – ценно и полезно от четенето? Ако си мислите, че има друг, по – ефикасен начин за обогатяване на общата култура и разширяване на познанията, то тогава се лъжете. Тази забележка се отнася по – скоро към днешните млади хора, които прекарват времето си (значителна част от него) в Интернет и си мислят, че в Гугъл има всичко.

HTML код на статия

Автор: chokoevsubmit


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар