Кое е едно от интересните места в Стара Загора за любителите на ездата?

Стара Загора е прекрасен град, който буди възхищение с удивителната си природа и антична история. Тук са спечелени много битки, които са гордост историята на България. Градът на липите предлага чудесни маршрути за разходка или забавление. Ако не сте от тук и обичате ездата, ще ви препоръчам да посетите едно от интересните места в Стара Загора, а именно конната база в квартал „Кольо Ганчев”. Тук ще преживеете незабравими мигове с красивите обучени коне. И ще искате да се върнете отново.

За тези от вас, които не са запознати с подробности около красивия спорт, ще кажа, че ездата е сред най-популярните спортове в цял свят. Тя поддържа добрата ни физическа форма, обучава на контакт с животните и спомага за постигане на спокойствие и вътрешен мир. В древността е била необходимост по време на войни. Днес в епохата на бързите коли ездата е малко позабравена от повечето хора.

В случай, че не сте яздили досега, но сте ентусиазирани, в конната база ще ви помогне специализиран инструктор. По инструкции на треньора, най-вероятно ще стартирате с упражнения за баланс и стабилност. Като начало, важно е да научите основните ходове на коня и да свикнете да ги разпознавате. Наблюдавайте животното и се старайте да го облекчавате, защото ако се изнерви, това никак няма да ви е от полза.

Най-важно в ездата е да се постигне синхрон между ездача и коня. Като постижение зависи от коня- той трябва да прецени силите си до края. При този спорт най-голямо напрежение се получава в краката на ездача. Ръцете са напълно свободни. Изключително важно е ездачът да заеме правилна стойка- гърбът е изправен право нагоре, движат се тазът и седалищната част като повтарят движенията на коня в пълен синхрон. Краката също трябва да заемат определена позиция- пръстите са в стремето, а петите- по- ниско. Юздите не бива да са стегнати, а леко изпънати. Това кара коня да застава в стойка с изящно изпъната глава и да очаква командите ви. Не е добре да дърпате юздите или да ги ползвате като опора, освен при критични ситуации. Те управляват коня с болка, така че не му я причинявайте често, за да не го изнервите.

Когато се държите здраво за коня, стягайки краката, вие усещате движенията му и отклоненията, които прави. Когато следвате движенията на животното,  облекчавате и него и себе си като избягвате друсането, търкането, последвани от различни наранявания.

Ездата ще подобри баланса и равновесието ви, ще изправи стойката ви и ще придаде атлетичен вид на тялото, тъй като натоварва различни мускулни групи. Посетете конната база и си подарете това несравнимо удоволствие!

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Кое е едно от интересните места в Стара Загора за любителите на ездата?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар