Козметика за лице за мъже – 6 съвета за младежки вид на кожата

Чувствителна кожа не трябва да се игнорира, а напротив необходимо е да се полагат грижи за нея, за да бъде здрава и красива и да се попречи на по-бързото й застаряване. Повечето мъже не осъзнават сериозността от факта, че трябва да използват козметика за лице, докато не стане твърде късно. Грижата за кожата от рано забавя процеса на стареене, а това ще я накара да изглежда по-млада и сияйна за по-дълго време. Със следните няколко съвета мъжете с чувствителна кожа могат да се погрижат за нея си, без да й навредят, така че тя да остане здрава, мека и с по-младежки вид.

Съвети за мъже с чувствителна кожа – каква козметика да използват?

  1. Избягвайте прекомерното излагане на слънце. Като част от режима за грижа за кожата на мъжете, това е много важно да не се прекалява с излагането на слънчеви лъчи. Чувствителна кожа е податливи на сухота, а слънцето ще я изсуши още повече.
  2.  Например титанов диоксид или цинков оксид са добри съставки, тъй като те блокират вредните лъчи, без да се засяга чувствителността на кожата. Професионална козметика със слънцезащитно и овлажняващо действие ще ви даде желаните резултати, без да излагате кожата си на слънце.
  3.  Проучете от какви съставките е произведен продукта. Това трябва да се превърне в навик за вас господа, тъй като е желателно да използвате продукти, които са предназначени специално за вашия тип кожа.
  4.  Когато си взимате душ или миете лицето си е добре да използвате по-гладка вода. Избягвайте горещата вода, защото тя се изпарява от кожата ви, се изпарява и влагата в клетките на кожата ви, а това води до люспеста и напукана кожа.
  5.   Ограничете употреба на козметички продукти, които дразнят или изсушават кожата ви. Независимо от резултатите, прекомерната употреба на някои продукти може да лиши кожата ви от естествената и влага и мазнина. Ексфолирайте кожата си не повече от 2-3 пъти седмично. Внимателно подбирайте пяната си за бръснене, както и перилните препарати, защото има продукти, които дразнят чувствителната кожа.
  6.  Както всички знаем, за да може организма на човек да функционира добре, той се нуждае от вода. Кожата е най-големия орган в човешкото тяло, който се нужда е постоянна хидратация. Точно за това е желателно всички мъже да използват козметика за тяло с овлажняващо действие, туй като те освежават кожата и подпомагат на естествения й процес на подмладяване. Естествени съставки като растителни екстракти, етерични масла, витамини и минерали са жизненоважни за кожата.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар