Козметика за лице и здравословен живот – ключа към младостта

Напоследък се забелязва една тревога статистика, в която броя на хората преждевременно застаряващите хора расте поголовно. Защо се получава това? Отговорът на този въпрос е следния: по-голяма част от хора са погълнати от ежедневието си и забравят да се грижат правилно за себе си и да задоволяват своите нужди, докато друга част от хората в стремежа си да изглеждат перфектно прекаляват със своите грижи. Истината е, че всичко трябва да се прави с мярка. За да се радвате на красив младежки не е достатъчно само да използвате козметика за лице, а трябва също така да спортувате винаги когато имате време, да се храните здравословно и да не прекалявате с цигарите, алкохола и шумните купони до ранни зори. Нехайството относно вашата визия и неправилния начин на живот в даден момент ще започнат да оставят следи по вашата кожа и то най-вече по лицето.

  • Спортувайте

Физическата активност може да запази тонуса ви висок, подобрявайки здравето на сърдечносъдовата ви система. Както всички знаем спорта е здраве. Когато човек спортува кръвообращението му е по-активно и по този начин се изхвърлят вредните токсини от тялото. Освен това физическите обръщения са идеалното средство срещу стареенето, тъй като те увеличават потока на кръв и кислород в кръвоносните съдове на кожата, което всъщност ги предпазва от стареене. Освен това спорта спомага и при стрес и безсъние, за това отделяйте всеки ден по 30 минути, за да спортувате.

  • Спрете цигарите

Тютюнопушенето е една от основните причини за преждевременното стареене на кожата. Цигарите са причината за жълтеникавия цвят на кожата ви и появата на фини линии и бръчки около устата ви. Тютюнопушенето води до отслабване на белите дробове и кръвоносните съдове, което затруднява излишно кожата, като й пречи да получава кислород и кръв, от които се нуждае.

  • Хранете се здравословно

Здравословното хранене е в основата на младостта и дълголетието. В комбинация с подходящата професионална козметика съдържаща антиоксиданти, вие със сигурност ще възвърнете младежкия си вид или поне няма да го загубите. Храните и козметика, богати на антиоксиданти като бета каротин, витамини А, С и Е и полифенолите са изключително полезни в борбата срещу свободните радикали, които увреждат клетките чрез окисление и предизвикат преждевременното им стареене. Някои от най-богатите източници включват зелен чай, плодове, нарове, грозде, тъмнозелени листни зеленчуци, а също така и червеното вино и черния шоколад.

Ключът към гладката и свежа кожа, без следи от застаряване е в комбинацията между подходящата козметика за лице, която трябва да използвате всеки ден и здравословния начин на живот, които трябва да водите. Постигайки баланса между тях, вие сами ще усетите положителната промяна.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Козметика за лице и здравословен живот – ключа към младостта, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар