Кой тип гаражни врати е подходящ за дома ви?

Марката Hörmann отдавна е синоним на стилен и изключително функционален дизайн що се отнася до гаражни врати. В момента това е най-търсената марка в Европа от собствениците на жилища и от строителните предприемачи. Каталогът на компанията може да се похвали с различни стилове и дизайнерски решения, които са подходящи за всеки дом. Но коя гаражна врата е най-добра за вашият дом? Първата стъпка при изборът е да се избере механизма на отваряне:

Гаражни врати с въртеливо – постъпателен механизъм

Тези врати са известни и като „летящо крило“ защото цялата врата се изнася в долният си край напред при започване на движението и с помощта на вертикални рамене и пружини се плъзга по релси, като се прибира под тавана на гаража. Тази врата е подходяща за високи автомобили, за които трябва да се използва целият светъл отвор на гаража. Този тип гаражни врати могат да бъдат изпълнени във всякакъв цвят и дори в дървесни мотиви, като по този начин ще паснат на цветовете на останалите врати и прозорци в дома ви. Освен това имате избор между най-различни варианти за релефа на вратата.

Секционни гаражни врати

Тези врати са най-луксозни, сигурни, безшумни и красиви. Съставени са от няколко на брой секции, които при движението се прибират до тавана на гаража. Цветовете при тях са неизброимо много, а за любителите на дървесните мотиви се предлагат няколко вида дъб (златен, почвено кафяв, нощен и тъмен) и палисандрово дърво. Всеки един детайл от вратата може да бъде по индивидуален дизайн, а изборът на самата повърхност на вратата е от иновативните повърхности Woodgrain, Silkgrain или Micrograin. Самите секционни панели са термоизолирани и така вашият гараж може да се превърне и в място за практикуването на някой от вашите хобита, дори и през зимата. Тези врати са изключително подходящи за автоматизиране и клиентите могат да избират между няколко вида задвижване според натоварването на врата и броят цикли, която тя прави на ден. Не е забравена и сигурността. Ако при преминаването на човек или автомобил вратата е започнала да се затваря, още при най-лекият натиск двигателят спира движението надолу и връща вратата в отворено положение. Самият двигател играе и ролята на автоматична ключалка, а освен него има и механична такава, което в комбинация с тежестта на вратата я прави на практика невъзможна за отваряне от страна на крадците.

Ролетни гаражни врати

Механизмът на тези врати позволява те да се отварят вертикално. Самата врата е разделена на секции, които се движат по релсов път и се навиват на вал, разположен в горната част на вертикалите. Тези врати са подходящи за малко по-високи гаражи, тъй като е нужно място за навиването на ролката. Ролетните врати са с различна степен на изолация и са лесни за автоматизиране, като могат да се похвалят със своята безшумна работа.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар