Круизи по Дунав или средиземноморски круизи

Твърдо сте решени тази година да отидете на круиз. Проучвате фирми, разглеждате оферти и стигате до големия въпрос: „Кое е по-добре да избера – някой от примамливите круизи по Дунав или един от вълшебните средиземноморски круизи?”

Дилемата е доста сериозна. Затова ви предлагаме бърз преглед на плюсовете и минусите на двата варианта.

Круизи по Дунав

Това е страхотен начин да видите някои от най-красивите природни гледки и да опознаете Източна Европа. Няма друга река, която да преминава през повече от десет страни и през четири столици. Всички круизи по Дунав включват кратки екскурзии, посещение на градове с впечатляваща архитектура и богато историческо минало. Имате възможност да опознаете Виена, Братислава, Будапеща.

Корабите, които се използват за круизи по Дунав, не са толкова луксозни и внушителни, колкото тези за средиземноморски круизи. Те са комфортни, уютно обзаведени, напълно сигурни, но поради спецификите на плаването по река са доста по-малки, дълги и ниски. Това обаче има своите предимства. Атмосферата е по-уютна, обслужването е по-лично и по-топло, а общуването с останалите пасажери става доста по-лесно и непринудено.

Когато сте на речен круиз, пейзажите се сменят сравнително често. Вместо безкрайното море виждате поля, лозя, стари замъци, хълмове.

Ако сте решили да търсите круизи по Дунав, най-добре е да планирате пътуването си за лятото или началото на есента, когато ще е топло и ще можете спокойно да седите на палубата и да се наслаждавате на гледките.

Важно е да знаете също, че при круизите по Дунав средната възраст на пътниците е около 60 – 70 години. Поради тази причина осигурените забавления са по-умерени и като цяло пътуването е много спокойно. Ако имате нужда от пълноценна почивка, подобно пътешествие е добро решение.

Средиземноморски круизи

Те са едни от най-луксозните, които можете да си представите. Корабите са огромни. Разполагат с всичко – включително концертна зала и кино. Можете да избирате между няколко ресторанта с различна кухня, дискотеки с разнообразна музика и какво ли още не.

Тъй като пътниците са много, не успявате да се запознаете с всички, но и никой не ви натрапва присъствието си. Спокойствието и личното пространство са на почит. Възрастовата граница също е доста по-различна. Ще срещнете двойки с деца, пенсионери, младежи. Това предполага, че ако имате нужда от общуване, по-лесно ще си намерите подходящи събеседници.

Всички средиземноморски круизи имат невероятни маршрути – виждате уникални гледки, посещавате места с богато историческо минало и с невероятни културни забележителности. Маршрутите минават през места, които е доста трудно и скъпо да посетите по суша, нито пък можете да си закупите самолетен билет до там. Чувствате се направо като герой в романтична приказка.

Ако досега не сте почивали по този начин, може би е добре да пробвате някой от средиземноморските круизи. Гарантираме ви, че вашият първи круиз ще е зашеметяващ.

Ако пък притесненията, че няма да ви хареса или пакетите са твърди скъпи и не знаете дали си заслужава, са много големи, изберете си някой от круизите по Дунав.

Но непременно си доставете удоволствието да се оставите на прегръдките на водата и просто да гледате как едни от най-красивите места на света минават покрай вас.

HTML код на статия

Автор: Branimir


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар