Кухните – място за храна и приятен разговор

Както всичко друго, така и кухните са подвластни на огромно развитие през годините. Някога разположените в най-далечния край на сградата кухни са изместени от построените на преден план модерни помещения. Тънкият момент пред дизайнерите е подредбата на обиграни дизайни, обърнати към трапезарията или обединяване на кухнята с трапезария или всекидневна. При изготвянето на дизайн на кухня, има определени неща, които трябва да се премислят, като например островна ли ще бъде кухнята? Съвременен или по традиционен дизайн предпочитате? Какви уреди ще закупите? Силата и вида на осветлението?
– Кухненските плотове
Мрамор, Гранит, Варовик са едни от най-използваните естествени материали за кухненски плотове, употребявани в наши дни. Употребата на керамични плочки определено е така разпространено сред дизайнерите, тъй като те са удобни и се намират в голямо цветово разнообразие. Термоплотовете от произведени от човека материи и са отличен избор заради отношението цена качество, което предлагат и също така наличието на богата цветова палитра. Плотовете от дърво, от масивно дърво, са определено хубави, но им липсва устойчивост на вода и топлина и поради това рядко се използват в кухните.

– Кухненското обзавеждане дава тона за цвета на интериора
Шкафовете в кухните са основни при определяне на цялостната цветова визия на кухненския интериор. Ако сте си избрали светъл интериор, спрете се на светла дървесина – явор, дъб, бреза, кестен, бук.

– Кухните като голяма семейна стая
Независимо дали освежавате кухнята си или купувате нова в нов дом, съществуват някои преимущества като монтирането на остров да речем, с които би трябвало да се съобразите. Ако да речем искате да съедините кухнята с хола, имате възможност да го направите с бар-плот – едновременно удобен и стилен. Дори бихте могли да разположите готварската печка като част от бар-плота и така по време на готвенето, може да разменяте по някоя и друга приказка с близките си.

– Разпределете си шкафчетата предварително
Определете предварително кое шкафче и чекмедже какво ще съдържа и колко място ще ви трябва изобщо в кухнята. Отлично място, от което да започнете е да определите големината на кухненския плот. Водете се по кухнята, която сте използвали досега, определете какво ви е трябвало и кое е било прекомерно.

– Слагайте кухненски аксесоари на тавана
Направете виртуално разграничение между различните стаи без да правите стени. Изискана поставка за чаши, кухненски ширм или малък шкаф, поставени на тавана са чуден метод за това.

– Кухня – коридор
Много дизайнери одобряват използването на кухня тип коридор или т.нар. U-образни кухни. Перфектна, при положение, че кръстосвате между котлона и мивката.

– Осветление под шкафовете
Осветлението обикновено не му се отдава особено внимание при аранжирането на кухнята. Действителността обаче е, че дори с добра светлина в кухните, шкафовете обикновено остават мрачни. Чрез няколко добре монтирани диодни или луминисцентни осветителни тела, цялата стая може да изглежда доста по-голямо и уютно.

HTML код на статия

Автор: modazadoma


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар