Лазерно лечение при проблем с хемороиди

Подуването на вените около ануса и в ректума е известно като хемороиди. Те могат да се спукат поради прекомерен натиск, като в резултат на това се появява кръв в изпражненията. Първите признаци на това състояние са силният сърбеж и болките, а ако не се вземат бързи мерки се стига и до кървене. До кървящи хемороиди може да се стигне при вдигане на тежки предмети, силна кашлица, запек, продължителна диария. В зависимост от тежестта на състоянието то може да бъде класифицирано в четири степени. Първата степен са вътрешните хемороиди, при които има кървене, но тъканите не са много подути. Във втората степен тъканите се подуват, но те лесно могат да се върнат към първоначалното си състояние. При третата има силно подуване и се налага ръчното връщане на вените към първоначалното им състояние, докато при четвъртата това е невъзможно и се налага хирургическа намеса. Операция може да се направи не само в последната степен, а във всеки един момент. Днес са познати доста начини за опериране на хемороидите, като лазерният метод е сред най-популярните варианти. Лазерът има своите предимства и недостатъци, като те са посочени по-надолу.

Лекар специалист трябва да извърши необходимите тестове за да прецени колко тежко е състоянието и дали е нужно да се прибягва до операция или не. Първоначално може да се изпишат лекарства, които да ви отърват от външните хемороиди. Ако те не успеят, тогава се прибягва до лазерната хирургия. Преди да се направи операцията, трябва да се вземат под внимание времето от появата на проблема и неговите симптоми. Самата лазерна интервенция минава без да се правят разрези, като по този начин цялата процедура е безкръвна. Този метод на лечение води до много по-бързо възстановяване и при него липсват каквито и да е било болки и дискомфорт.

Най-големите плюсове на тази операция е, че вероятността за увреждане на околните тъкани е много малка. Така се избягват и последващите усложнения, а престоят в болницата е много малък. Освен това, след такава операция, човек се връща към нормалните си дейности само в рамките на няколко дни.

Въпреки тези положителни страни на лазерното лечение на различните видове хемороиди, основният недостатък е високата цена на процедурата. Себестойността е висока поради факта, че самото оборудване, с което се правия тя е много скъпо, но е факт, че лечението с лазер премахва проблема за много дълго време.

Все пак решението за тази операция е ваше и ако състоянието ви е много тежко, то трябва да знаете, че това е единственият ви безболезнен вариант за справяне с него.

 

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар