Лаптопи Sony vs Toshiba

Когато трябва да се сравнят две компании, които произвеждат лаптопи, трябва да се вземат предвид определени фактори. Сравнението може да бъде направено на база производителността, скоростта на изпълнение, качеството на изображението и звука, цялостния дизайн, портативността и т.н. На пазара днес има няколко компании, които произвеждат лаптопи с чудесно качество, съвместяващи най-новите технологии. Sony и Toshiba са две от компаниите, световни лидери в производството на лаптопи. Тези компании са различават кардинално, защото са насочени към различни групи потребители, а и идеални лаптопи, удовлетворяващи абсолютно всички, не съществуват.

Предимство за Toshiba е, че глобално погледнато моделите лаптопи, които предлага, са предимно в средния и дори ниския ценови клас. В същото време тези лаптопи са напълно способни да покрият всички стандартни компютърни нужди и изисквания, докато Sony предлага лаптопи от по-висок ценови клас.

Общото между Toshiba и Sony е, че и двете компании произвеждат лаптопи с добра обща производителност, предназначени за специфични нужди. Например моделите лаптопи от серията Sony Vaio CW са предназначени най-вече за сърфиране в интернет. А Toshiba предлага серии лаптопи като Qosmio, предназначени за геймъри и 3D-забавления.

По-отношение на мобилността не може да се даде еднозначен отговор. Но все пак Toshiba произвежда серии лаптопи като Portege, които са най-леките в света 13-инчови ултрабуци в момента.

По отношение на производителността и Toshiba, и Sony предлагат производителност лаптопи с мултиядрени процесори с мегависока производителност и скорост.

Ако говорим за мултимедия и двете компании са пионери в 3D-технологията, внедрена при техни модели лаптопи.

Когато става дума за стабилност и издръжливост, Sony се нарежда сред най-добрите. А когато става дума за дизайн, Sony се нареждат сред производителите на едни от най-добре изглеждащите лаптопи на пазара, с техния минималистичен и стилен дизайн, силно отличаващ ги от други марки. Като цяло Toshiba създава впечатление за лаптопи с не толкова изчистен екстериор.

По отношение на качеството на картината, технологията XBrite, използвана от Sony за дисплеите на техните лаптопи, дава изумително качество на изображението. Недостатък за някои е, че повечето модели лаптопи на Sony са с гланцирани дисплеи, които привличат особено силно прах и най-малките следи, например отпечатъци от пръсти, са видими по тях. Toshiba като цяло предлага лаптопи, чиито дисплеи са с по-ниска резолюция, въпреки че зависи и от модела. За сметка моделите лаптопи с по-нискорезолюционни дисплеи консумират по-малко енергия и водят до по-дълъг живот на батерията.

Без съмнение и Sony, и Toshiba са компании, способни да предложат лаптопи, в които са внедрени последните технологии в областта, съчетани с висока производителност.

HTML код на статия

Автор: nettrio


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Лаптопи Sony vs Toshiba , 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар