Лечение на синузит с използването на билки

Всяка година милиони хора биват засягани от синузит. Синусите са малки кухини в в носа, които могат да се запушат от някакви алергии или инфекции. Това води до събиране на слуз, в която се развиват множество вируси и бактерии. Синузитът може да бъде два вида – остър или хроничен, които могат да се влошат ако не се лекуват навреме. Да се погрижите за инфекцията на синусите не е трудна задача, като за целта могат да се използват някой растения, които са използват от векове. Това е един безопасен и ефективен начин да се отървете от синузита, като се помага на имунната система бързо да се справи с него. Симптоми при синузит могат да бъдат силното главоболие и запушеният нос и те трябва да ви накарат възможно най-бързо да се насочите към тези подаръци от природата:

Джинджифил

Той е определян като едно от най-добрите домашни средства срещу синузит. Просто вземете 3-4 резенчета джинджифил и ги сварете за около 15 минути. Добавете малко мед на вкус и пийте от отварата няколко дни. Топлият джинджифилов сок ще ви помогне да прочистите носа си от всички неща, които го запушват.

Евкалипт

Също е сред най-добрите средства срещу синусни инфекции. Капнете няколко капки от него в купа с вряща вода. Покрийте главата си с кърпа и се опитайте да вдишате изпаренията. Поемайте си дълбоко въздух в продължение на 5-10 минути. Това ще унищожи гъбичките и ще ви помогне да се избавите от запушеният нос и ще прочисти тъканите от инфекцията. Правете процедурата по 2 пъти дневно до пълното премахване на инфекцията.

Лимон

Лимоновият чай е едно доста ефективно средство срещу синузит. Вземете няколко листа от лимоновото дърво и ги сварете за около 10 минути. Отстранете листата и изпийте чаят докато е горещ. Ефектът ще бъде още по-добър ако добавите няколко резенчета джинджифил. Пийте чай от този тип по 2-3 пъти дневно, като така ще се избавите от болката и от синузита като цяло.

Ехинацея

Това цвете е познато със своите способности да засилва имунната система. Така се провокират защитните сили на организма и той се справя много по-лесно с всякакви инфекции. Ехинацията може да бъде приемана като чай или под формата на таблетки. Процедурата за направата на чай от ехинацея е същата като при този от лимон.

Чесън

Той е добре познат природен антибиотик и лекарство против синузит. Чесънът е изключително ефективен в убиването на вируси, които могат да предизвикат синузита. Яжте по три скилидки чесън дневно до премахването на инфекцията. Ако не харесвате вкусът му можете да го откриете и под формата на капсули.

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар