Лечение на хепатит

Остър вирусен хепатит е инфекциозно заболяване, което засяга черния дроб и е причинено то вируси, които предизвикват възпалението му. Инфекция с хепатит А, обикновено води до пълно възстановяване и имунитет към този тип вирус. Симптомите на хепатит Б, са по-сериозни и обикновено водят до по-тежко и продължително боледуване. Вирусът на хепатит С е най-честата причина за хроничен хепатит. Симптомите при инфекция от хепатит Е са подобни на тези при хепатит А, но се среща в райони близо до Индийския океан. Вируса на хепатит Д поразя хора, които вече са заразени с хепатит Б. Тъй като, няма специфично лечение за тези заболявания, повечето пациенти се възстановяват извънредно трудно. Някои хора се превръщат в носители на хепатит Б, С или Д те остават заразени дълго след като всички симптоми са преминали. В някои случаи хепатит Б и хепатит С могат да доведат до хроничен хепатит, цироза и рак на черния дроб.

Ваксинация срещу хепатит А и Б се препоръчва преди пътуване до райони, където инфекцията е достигнала висок процент на разпространение. Ваксина срещу тип Б се препоръчва за всички деца и възрастни във високо рискови категории, като например здравни работници, пациенти на бъбречна диализа и др. Редовното измиване на ръце, особено ако сте заразени с вируса на хепатит А и Е или се грижите за някой болен от тази инфекция, е от особено значение.

Тъй като инфекцията започва много преди да се развият симптомите, хората разпространяват болестта без да осъзнават това. Когато пътувате в чужбина или в райони с лоши хигиенни условия, пийте само бутилирана вода и консумирайте храна, която сте си приготвили сами. Използването на презервативи по време на полов акт ще предотврати разпространението на хепатит Б. Ако е възможно избягвайте контакт с инфектирани лица. При поставяне на пиърсинг или татуировки е необходимо да се използват стерилни инструменти. Интересувайте се за стерилизарищите процедури предварително.

Грижи и лечение на хепатит

Избягвайте консумация на алкохол. Дайте си достатъчно почивка. Увеличете калориите в хранителния режим. При по-тежки състояние се налага временно интравенозно хранене. Изследвания показват, че ако клетките в организма се лишат от 35% от необходимите нива на кислород в продължение на 2-3 дни, те ще се превърнат в злокачествени ракови клетки. Повечето хора не знаят, че липсата на кислород е основната причина за заболявания като рак, хепатит и много други болести. Когато организмът е снабден с достатъчно количество кислород, това предотвратява появата на вируси, вредни бактерии, токсини, патогени и болести. Това е така, защото микроорганизмите не могат да оцелеят при силно окислена среда. Основния елемент от който се нуждаят клетки за да се регенерират това е кислорода.

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар