Магията на Рейки – лечебна енергия без край

Мечтаете ли да държите кормилото на живота си? Да използвате максимално силата, която имате вътре в себе си, енергията, която е вашата същност? Да можете да се самолекувате, или да стигнете по-далече в мечтите си – да можете да помагате и на другите? Да имате толкова много в себе си, че да искате да го споделите, на драго сърце при това, не защото така трябва? Сигурно сте се чудели откъде имат такива способности хората, които успяват да лекуват със силата на мисълта, с вътрешната енергия. Много просто – открили са я в себе си, развили са я, изпробвали са силата й и накрая са решили да я споделят и с останалите. На някои от вас това може да звучи като химера, като нещо почти невъзможно за сегашния им модел на мислене, за начина на живот, който водят. Всичко е възможно, но това важи  най-вече за нашата вътрешна сила.

Рейки е японска духовна практика, която лекува с енергия. Началото й е поставено през далечната 1922 г. Обикновено пациентът е легнал, за да се отпусне максимално и възможно най-лесно да може да приеме енергията, която ще му бъде предадена от рейкиста. Лечението протича чрез поставяне на длани върху определени части от тялото, като е възможно и да няма физически допир. Хората, които практикуват рейки, възприемат себе си като проводник на енергия, която се влива в пациента, за да му помогне да се справи с някакъв проблем, независимо дали той е психологически или физически. Ръцете обикновено се задържат между 3 и 5 минути на една позиция, а цялата процедура може да трае от един час до час и половина.

Първоначалната реакция на тялото след сеанс с Рейки е дълбока релаксация, както и прилив на сила и енергия. Възможно е да бъде усетено затопляне или т.нар. “иглички” върху зоната, която се лекува. Това означава, че енергията действително е стигнала до конкретното място. Но дотук с теоричната част. За опита й с Рейки ще попитаме Вера Милушева, която преди да започне да се занимава с тази духовна практика, е работила с жени, жертви на насилие в център “Анимус”.

– Как се запали по Рейки?

– Стана много случайно. По време на пътуването ми в Египет се запознах с една дама Петя Димитрова, която живее в Германия. Като се върнахме тук, ми даде книгата на Лиза Кашлинска и ми каза да я прочета и да реша дали искам да ме инициира в Рейки. Спомням си, че тогава й казах, че нямам пари и започнах да мрънкам. Аз познавам толкова рейкисти, които не ми харесват. А тя: „Кой ти говори за пари? Прочети книгата и ми кажи”. По това време работех в „Анимус” и давах много нощни дежурства и на едно 24-часово дежурство книгата направо си я глътнах. Винаги съм искала да мога да лекувам, нещото, което правя да бъде вътре в мен, да не ми се налага да нося инструменти и т.н. Винаги съм си мислила, че е хубаво да си знае човек диагнозата, но сам да се лекува, а не да пие хапчета. Тогава Рейки ми се стори точно такова нещо.

– Това е лечение чрез енергия.

– Рейки е метод, с който можеш да се лекуваш, да се самоусъвършенстваш. Рейки влияе на причината. Болката е следствие, но преди това е имало пробив в духовното, менталното или емоционалното тяло от негативни мисли, нещо което криеш или не допускаш. Затова, когато нещо те заболи, винаги трябва да го възприемаш като някакъв сигнал отвътре. Инициирането в Рейки го преживях като нещо много специално. При посвещението в Рейки се получават настройки така, че енергийната система на човек да мине на по-високо ниво на вибрация, чакрите се отварят и пречистват. Извършва се от Рейки Мастер. След инициацията идва период от 21 дни, в който правиш Рейки на себе си. Тогава започва период на изчистване от блокажи и токсини в тялото. Спомням си, че единствената рокля, която имам, си я бях ушила за Паневритмията. Взех си роклята, отидох при Петя (която я инициира, б.р.) и в продължение на два дни тя ми разказваше за Рейки. За мен това беше нещо много специално, като вълшебен ритуал. Помня почти всяка дума от това, което тя ми е казала тогава. След това естествено се появиха въпросите – дали го мога, дали ще се справя. Дълго време правех рейки само на себе си и на децата. В началото не си вярвах много.

– Трупала си опит, а и сама да се увериш дали си за това.

– Да, иначе много ползвах Рейки за себе си. Най-много Рейки съм използвала в центъра за жени, оперирани от рак на гърдата, в който работех като социален работник. Тези жени бяха много отворени за друг начин на живеене и на мислене. Без да искам, направих паралел между жените, с които съм работила в „Анимус”, които бяха жертви на насилие, и тези, които бяха преживели вече смъртта, бяха се преборили с нея. При много малка част от жените, които са жертви на насилие, има светлина в тунела. Те бяха като загубени души – хем искаха нещо да направят, хем не го правеха. Другите бяха жени, които искаха да правят нещата, сякаш знаеха цената на живота си и, че всичко зависи от тях самите, искаха да работят за себе си, да се обичат. Докато правех Рейки на жените, при една голяма част от тях се получаваше информация за връзката между заболяването и някакъв отминал етап от живота им, нещо моментно. Специално болестта рак на гърдата е много пряко свързана с любовта, с отдаването, с майчинството, с взаимоотношенията в съпружеската двойка, с това дали ти си получил достатъчно любов от майка си и дали си дал достатъчно любов на детето си. Този конфликт понякога се отразява.

– Ако дойде при теб пациент, който няма чак такъв здравословен проблем, но не може да се отърве от главоболие, например, ти как откриваш откъде идва проблемът?

– Винаги се провежда един първоначален разговор. За да го боли човек главата, трябва да има някаква причина. В рейки се правят четири задължителни сеанса, които са един след друг, с които се подпомага процесът на детоксикация на организма. Следващата серия е от шест сеанса, които трябва да са през няколко дни или веднъж в седмицата, но това се определя от състоянието на човека. С Рейки може да се подпомогне процесът на оздравяване, може да се повиши имунната система, процесът на самоосъзнаване. Лекувала съм си яйчниците, бронхита на дъщеря ми, такива неща. Бяха ми открили остър перикардит на сърцето преди две години, една хапче не съм изпила. Само Рейки и медитация.

– Медитацията е хубаво нещо, но невинаги се получава от самото начало.

– Най-лесно е да тръгнеш от физическото тяло. Когато изчистиш физическото тяло, се чисти и емоционалното, те са свързани. Дънов казва, че това, с което се храниш, в това се превръщаш. Това автоматично означава, че когато ти се храниш с чиста храна, мислите ти постепенно ще започнат да стават по-чисти. Не съм гладувала, но когато съм пила билки или съм минавала на някакъв хранителен режим, после ми е трудно да се върна към старото хранене. Като че ли организмът вече не го иска, няма нужда от него. Самият организъм започва да се стреми към нещо по-чисто. Най-големият парадокс е като влезеш в един магазин, оглеждаш си и веднага усещането ти е за мъртва храна. Тук е много важно да кажем, че мисълта, с която се храниш, оказва изключително голямо влияние върху храната, която влиза в организма ти. Ако докато ядеш си мислиш, че храната ти е пълна с консерванти, с Е-та, ти тотално я отравяш. По-добре да я ядеш с голям кеф. Тук ще цитирам Ошо – като правиш нещо, бъди самото нещо.

– За колко време можем да балансираме енергията в тялото?

– Може и с един сеанс да се балансира. Ако си човек, който поначало се грижи за себе си, правиш физически упражнения, една случка може да те извади от равновесие, но може бързо да се възстановиш. В такива случаи можеш да се балансираш и с една медитация. И с един сеанс Рейки също можеш да се балансираш.

– Ако човек е решил да се възстановява с Рейки или с медитация, откъде да започне?

– Когато си се доверил на някого, когато твърдо си решил, че ще изпробваш метод, който ще проработи за теб, нещата стават много бързо. Но, ако отидеш при лекар или специалист по Рейки с мисълта, че просто ще „пробваш” този човек, нищо няма да стане. Това е неуважително към самия теб. Това означава, че не искаш да поемеш отговорност. Защо хората не „пробват” себе си? Ако човек не си промени мисленето, само след половин година, ще се върне отново там, откъдето е тръгнал.

– Щом работиш с енергия, как успяваш да стопираш негативната енергия, която идва от пациента?

– Това, което се твърди в Рейки, е, че ти си само и единствено канал, през който протича лечебната енергия, която е най-добрата за този човек. При инициациите се явяват едни символи, които те пазят. Досега не съм се чувствала уморена, не съм приемала болката на някой друг. Но ми се е случвало нещо друго при двама различни човека. Правех Рейки на една жена, при която със започването на сеанса започнах да се задушавам. Първият ден излязох навън, пих вода и се върнах. Помислих си, че е заради топираната й коса. На следващия ден пак й правих сеанс и пак имах същото усещане – все едно някой ме е хванал за гърлото и ме души. Но не излязох. Тогава имах чувството, че нещо мина през мен. Тя беше много силно контролираща жена. Тогава й казах: Струва ми се, че има много неща, които задържаш в себе си, които не ги изказваш. И се оказа точно така. При втория случай, пак с жена, отново започнах да се задушавам при сеанса. И на нея й казах същото. И в момента, в който тя тръгна да ми обяснява колко открит човек е, продължи: Да, има неща, които не казвам на глас.

– Има ли утвърждения, които трябва да се казват в Рейки?

– Има такива утвърждения. Например, ако дойдеш при мен да лекуваме черен дроб, можем да използваме утвърждение за възстановяване нормалното функциониране на органа. До три утвърждения могат да се казват. За всяка позиция, може да има отделни утвърждения, които са положителни. Днес съм добър, днес очаквам най-доброто, днес обичам всичко съществуващо, днес давам най-доброто от себе си – това са положителни утвърждения. Според мен всеки може да си ги казва сутрин. Като започнеш да си ги повтаряш, в един момент започваш да ги живееш.

Източник: sun-bg.com

HTML код на статия

Автор: megi


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар