Медикаменти за лечение на сърдечна аритмия

Сърдечната аритмия е състояние на сърцето, в което то бие с ритъм, който се счита за нормален и е от 60 до 100 удара в минута в зависимост от възрастта на индивида. Ударите на сърцето са координирани с помощта на електрически импулси. Когато има нарушение в тези импулси настъпва състояние на сърдечна аритмия или неравномерен сърдечен пулс. Съществуват два вида аритмия тахикардия и брадикардия. Когато сърдечната честота в покой е над 100 удара в минута състоянието е известно като тахикардия. При брадикардия сърдечната честота в покой е под 60 удара в минута.Тези състояние на сърцето обикновено не са опасни. Въпреки това, ако то се проявява често или е с по-голям интензитет, тогава ситуацията може да се усложни.

Симптоми на сърдечна аритмия

Най-забележимите симптоми на аритмия на сърцето, може да бъдат ускорено или твърде бавно биене на сърцето. Повечето хора усещат чувство за ускорено биене. Други симптоми на сърдечна аритмия са болка в гърдите, затруднено дишане, виене на свят, припадъци и др.

Причини за сърдечна аритмия

Много са факторите, които могат да доведат до сърдечна аритмия. Така например когато е прекъснат притока на кръв към сърцето, се предизвиква сърдечен пристъп. Това състояние поврежда сърдечния мускул, което води до сърдечна аритмия. Други фактори са коронарна болест на сърцето, както и промени в сърдечния мускул. Период на възстановяване след сърдечна операция може да отключи развитието на този проблем.

Други причини са диабет, високо кръвно налягане, употребата на голямо количество алкохол, тютюнопушене, стрес, токов удар и др. Билкови методи на лечение или базедова болест могат да бъдат причина за появата на сърдечна аритмия.

Лечение на сърдечна аритмия

Една от възможностите за лечение на това състояние е използването на медикаменти. Ето най-използваните медикаменти за облекчаване на симптомите:

–          Амиодарон;

–          Бепридил хидрохлорид;

–          Дизиопирамид;

–          Дронедарон;

–          Флекаинид;

–          Ибутилид;

–          Лидокаин;

–          Проканиамид;

–          Пропафенон;

–          Пропранолол;

–          Хинидин и др.;

Съществуват лекарства, които се наричат блокери на калциевите канали. Те помагат в низходяща величина, облекчават кръвоносните съдове и забавят сърдечния ритъм.

Други медикаменти са бета блокерите. Те блокират ефекта на адреналин, като по този начин намаляват сърдечния дебит. Това позволява да бъдат използвани при лечение на сърдечна аритмия.

Антикоагуланти – те са известни като разредител на кръвта. Предназначени са да не позволяват на кръвта да се съсирва или коагулира. Повечето сърдечни атаки са причинени от кръвни съсиреци, така че използването на тези лекарства е от съществено значение. Най-често предписваните лекарства от тази група са Варфарин и Аспирин.

В заключение трябва да отбележим, че в повечето случаи хората не се нуждаят от всички тези лекарства. Това е необходимо, само ако симптомите станат твърде интензивни.

 

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар