Най-важните покер стратегии, нужни за успех

Ако сте играли някога онлайн покер, навярно сте чували все някога за общи покер стратегии и концепции. Това са елементарни математически познания, управление на покер банка, стратегии за кеш игри, стратегии за сит енд гоу турнири, стратегии за турнири на много маси, турнирна стратегия на зоните и независим чип модел. Това са основните стратегии и знания, които са ви необходими за да се превърнете в един успешен играч.

Относно математиката, не са ви нужни интеграли и логаритми, а просто обикновено събиране и умножение. Така ще можете много бързо и лесно да пресмятате дали в дадена ситуация е изгодно да играете или не, просто като изчислите вашите аутове (outs) и шансовете (pot odds).

И при управлението на банката ви е нужна математика, за да може да определите точната сума, която да платите и да влезете в игра или в турнир. Като така няма да рискувате да стигнете до фалит при евентуална загуба.

При кеш игрите има малко по различни начини за определяне на стратегиите за игра. Както предполагам знаете, при тези игри блайндовете са постоянно едни и същи и имате право да влезете или да излезете от играта по всяко време. Затова тук стратегията си определяме по размера на стака, от позицията ни, от скритите шансове и от блъфовете.

Зоновият модел на Харингтън се отнася за турнирни стратегии. Има 5 зони, които за основна концепция използват отношението на чиповете към общите блайндове в една ръка. Това отношение ви показва колко още ръце може да изиграете преди блайндовете да изядат целия ви стак.

Нормалните стратегии за турнирите сит енд гоу представляват различните фази, през които се преминава. Взема се предвид и как самите етапи влияят на вашите решения. Динамиката на тези турнири е изключителна, защото блайндовете се покачват постоянно, което довежда до по-агресивна игра от играчите с по-малки стакове.

Стратегиите за турнирите на много маси си приличат с тези като на сит енд гоу. Различават се при големината на стака, размера на блайндовете, системата за изплащане на печалбите и времетраенето на дадения турнир. Затова е и необходимо създаване на нови стратегии.

Стратегията за независимия чип модел (ICM) е за доста по-напреднали играчи и ако се прилага по точния начин, може доста да увеличи печалбите ви. Тук най-важни са както големината на стаковете и различната стойност на чиповете, така и измененията в очакваната от вас печалба.

Научавайки изброените стратегии и започвайки да ги прилагате, сигурен съм, че сами ще се убедите в техните преимущества и ще усетите тяхната тежест.

HTML код на статия

Автор: kikoalv


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 5 гласа)
Най-важните покер стратегии, нужни за успех, 6.0 out of 6 based on 5 ratings

1 коментар по “Най-важните покер стратегии, нужни за успех”

  1. Ceco каза:

    Доста добра статия, благодаря ви, сега вече използвам една част от тези стратегии и наистина има ефект. 🙂

Напиши коментар