Направете вашите батерии за лаптоп по-дълготрайни

На всеки човек, които разполага и работи на лаптопи му се е случвало батерията му да се изтощи точно когато не трябва. Изключително неприятно е когато индикатора на вашите батерии за лаптоп започнат да мигат в знак на изтощение. Вие трябва бързо да ги включите към захранването, особено ако не искате да загубите не съхранената си работа. Сигурно знаете колко е неприятно да загубите проект върху, които сте работили няколко часа, но сте забравили да съхраните и заради внезапното изтощение и изключване на батериите да го загубите.

Днес литиево-йонните или литиево-полимерните батерии за лаптоп са в центъра на вниманието, тъй като те имат най-дълга издръжливост. Въпреки това те също не са вечни и заради този факт е добре изпълнявате следните стъпки, за да ги направите наистина издръжливи.

  • Намалете яркостта на монитора. Според създателите на лаптопите, яркия екран изразходва много повече енергия, отколкото по-тъмния. За това е добре да се опитате да намалите яркостта до минимум, но въпреки това да виждате нормално екрана, когато обработвате документи или вършите други неща. Така ще осигурите на вашите лаптоп батерии Dell още няколко минути живот, пред които да съхраните всичко започнато.
  • Не оставяйте дискове в CD/DVD устройството, тъй като, макар да не ги ползвате те постоянно се въртят, а този процес е съпроводен с изразходване на енергия. Ако на дисковете има ценна информация по-добре я свалете на лаптопите ви, тъй като въртенето на твърдия диск консумира много по-малко енергия, отколкото поглъщат оптичните.
  • Изключете Bluetooth и WiFi, тъй като те, макар да не се ползват източват голяма част от енергията на батериите. Активирайте ги само когато възнамерявате да ги използвате, но имайте предвид, че ако батериите ви са слаби, сърфирането из интернет е добре да се избягва, тъй като WiFi адаптера е устройство, което изразходва повече енергия, когато изпраща сигнали, отколкото когато получава.
  • Премахване на всички външни USB устройства, когато не се използват. Свързани устройства като безжични PCMCIA карти и USB флаш памети консумират мощност. Научете се да използвате тъчпада, защото външна мишка с USB порт, също консумира ток ненужно. Безжичните слушалки са страхотни за слушане на музика, докато си вършите работата, но както вече споменахме Bluetooth, те могат да изтощят батериите ви по-бързо.
  • Ако ви предстои дълго и важно пътуване снабдете се с нови батерии за лаптоп, които да използвате като резервни. Освен това можете да замените старите си батерии за лаптоп с нови и по-мощни, които обикновено ще издържат до два пъти по-дълго отколкото стандартните, с които работите в момента.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Направете вашите батерии за лаптоп по-дълготрайни, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар