Насладете се на любимото си радио в интернет

Все повече хора започват да слушат радио. За това допринася и възможността да се насладите на любимата си радиостанция чрез интернет, а не стандартният и познат на всички радио приемник който събира прах в повечето къщи. За онлайн слушането на радио започват да разбират все повече хора които използват интернет, но за съжаление още се намират и такива, които дори не са чували за възможността да слушат любимото им радио Фреш, Вероника, Веселина, Сити и още и още онлайн.

Точно поради тази причина решихме да запознаем широката общественост която ползва интернет с това що е онлайн радио и има ли почва у нас. Слушането на радио по интернет не се различава по нищо от това което слушате на обикновен радио приемник в дома или колата си. Като цяло качеството е почети еднакво, като конвенционалното радио отстъпва малко на онлайн радиото (на всеки се е случвало радиото да пращи, да се губи сигнал или да се смесват две радиостанции нали). Друго предимство на радиостанциите излъчвани по интернет е това, че можете да слушате любимото си радио във всяка точка на страната – то има обхват на всяко място на което има интернет.

Освен най-популярните радиостанции като програма Христо Ботев на БНР, радио Веселина, радио Energy, радио 1 и другите всеизвестни радиостанции, в интернет можете да слушате и не чак толкова популярни радиа. Мрежата е препълнена със сайтове като http://onlineradiobg.info/ които представляват каталози на онлайн радиата. В тях, с едно натискане на мишката можете да се си пуснете която радиостанция искате, без значение къде се намирате. Просто ви трябва компютър, интернет връзка и колонки или слушалки.

Друг плюс на онлайн радиото е излъчването му и извън пределите на страната. Все повече наши сънародници заминали в чужбина си пускат наше радио по интернет.

В пълна сила важи и обратното – ако сте в България и искате да чуете някое чуждестранно радио. При това положение пак се обръщате към силата на онлайн радиото за което граници не съществуват.

Не на последно място по важност е и факта, че освен нормалните ефирни радиостанции, благодарение на интернет радиото можете да слушате и радиа които се излъчват само в интернет. Вече има много специализирани само в онлайн излъчването радиостанции които привличат все по-голямо внимание към себе си. Благодарение на ниската цена за създаване на онлайн радио, в момента има много такива радиостанции които са специализирани в даден стил музика и пускат песни само от него. Това, е много трудно осъществимо (да не кажем невъзможно) при ефирните радиа. Там нещата се делят на основните стилове музика и до там.

HTML код на статия

Автор: chokoevsubmit


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар