Носене на бебето в слинг

Осигуряването на добро средство за носене си струва дори и за бебета, които обичат да се возят в количка. Просто защото тези средства са невероятно практични, особено ако в блока няма асансьор или по някаква причина той не работи. Или при посещение на супермаркета, в който коридорите между щандовете са твърде тесни. Тагава слинга или кенгурото върши много добра работа при пътуване с автобус или с влак, когато най-трудно е качването и свалянето на тежката количка. Предишните поколения не са се грижели за разнообразните занимания с бебето. Днес техните възгледи изглеждат безнадеждно остарели, а бившите им бебета могат да бъдат ожалени заради скучното им съществуване. Вече се знае, че веднага след раждането бебето се нуждае от сетивни впечатления – шумове, миризми, промяна на светлината, движения играчки. Прекарването на деня в креватчето не може да удовлетвори този глад за впечатления. Това може да направи само всекидневието, в което бебето участва. Разбира се, с разнообразието не бива да се прекалява, защото то може да претовари бебето. Това се забелязва лесно – ако след неколкочасово пазаруване вечерта следват два часа плач преди заспиване, бебето явно е било претоварено.

Ако първите обиколки с бебето са били безметежни, може да придобиете повече кураж. Например да пробвате след разходката из града да надникнете за малко в любимата си сладкарница със спящото бебе в количката или в слинга.

Винаги ще има хора, които ще се възмутят – бебетата имат нужда от постоянен ритъм, според който те се слагат за сън в кревата по едно и също време. Само че повече от всякакъв ритъм бебето се нуждае от усмихнати и спокойни родители.

Което означава, че ако мама и татко трябва да излязат, за да се чувстват добре, това се отразява благоприятно и на мъничето. Животът на бебето се променя толкова много. Родителите му могат да излизат и да пътуват с него колкото искат. В края на краищата стимулиращо за развитието му е да участва в техния живот.

HTML код на статия

Автор: toto


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар