Няколко съвета за увеличаване килограмите на лежанката

Колко вдигаш? Ако отговорът ти е като на повечето от нас “недостатъчно” прочети следващите редове.

Дърпайте лоста

Точно така, дърпайте лоста към гърдите си. Ние всички знаем, че поддържането на стабилен гръб е съществен аспект за постигане на добра форма. За да се подпомогне постигането на стегнат гръб, се концентрирайте върху дърпането на лоста към гърдите, като че ли правите гребания или набирания.

Стъпете здраво с краката си

Спрете размесването на краката си и се научете да ги застопорите здраво, за да добиете повече сила. Ако се опитате да избутвате с цялото си тяло, килограмите от лежанка ще се увеличат.

Нагласете височината на лоста!

Ако лежанката ви не може да наглася височината на поставяне на лоста, използвайте поставката за клякания! Нагласете височината така, че да можете оставите безопасно лоста, когато изпълнявате серии до отказ, за да не се нараните.

Подсилете гърба си

Силния гръб помага за изтласкването, а също така и предотвратява от контузии. Когато правите само избутващи упражнения, а не правите и издърпващи, това води до мускулен дисбаланс. Гърбът служи за „маса“ на изтласкванията от лег.

Стискайте лоста

След като намерите правилния захват, притиснете и правете така, сякаш се опитвате да сгънете краищата на лоста навътре. Това ще помогне да държите лактите си в по-добра позиция и да поддържате горната част на тялото силна и издръжлива.

Не бързайте

Може да се наложи да почивате дори от 3-5 минути при тежките серии. Когато тренирате усилено, дайте шанс на тялото ви да се възстанови, преди да го натоварите отново. Запомнете, вие тренирате за сила, а не за бързина или издръжливост.

Яжте

Яденето е един от главните фактори.Ако искате да получите сила, спрете да ядете по-малко и да се притеснявате за коремните си мускули. Добавете повече храна в чинията. Никой не ви кара да станете дебели, но яжте достатъчно дневни калории и протеини, така че да можете правилно да изграждате силата и мускулите си.

Тренирайте Трицепсите

За да бъде една преса силна вие също трябва да имате мощни трицепси. Когато се работи трицепс директно, се уверете, че използвате комплексни упражнения, като лежанка с тесен захват или „Френско разгъване с щанга“. Даже и кофичките ще ви помогнат да изградите силен трицепс, те са дори и много по-добре от повечето упражнения.

Целете се в тавана

След като вдигнете лоста, дръжте очите си на тавана. При завършване на всяко повторение опитвайте се да повдигате лоста до едно и също място от тавана.

Работете там където изоставате

В коя част сте най-слаби? Гърдите ви ли са слаби, или захвата? Учете се да тренирате слабите си места.

Работете върху трапеца и раменните мускули

Не забравяйте трапеца и рамото. Малки и слаби горни мускули могат да ограничат силата ви на лежанката. Ако искате да вдигате много от лег, работете здраво върху трапеца и рамената.

Ако имате въпроси свързани с нещата написани по-горе попитайте ме, ще Ви обясня.

Източник: http://www.fitneshrani.com/uvelichete-kilogramite-na-lezhankata-20-saveta-za-podobryavane-na-silata-ot-lezhanka/

HTML код на статия

Автор: music


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар