Основни грешки при кандидатстване за ипотечен кредит

На практика, колкото по-бързо си върнем ипотечен кредит, толкова по-малко лихвена ставка ще имаме по него. Един от финтовете на кредитните компании е да наблягат на лихвената ставка, като дългова такава. Те разясняват на дълго и широко, че е по-добре да внасяте 150 лева месечно, вместо 250 лева. Но ако връщате със сто лева по-малко в продължение на година или година и половина то очевадно е, че сумата, която ще върнете, е по-малка и, че срокът ще се удължи. Причината да ви подтикват към по-дълъг срок не е в понижаване на месечните ви разноски, а в търсенето на вариант да се понижи риска от вашата неплатежоспособност. Ако имате свободни финанси 350 лева на месец, то внасянето всеки месец на 250 лева значи, че на вас ви остават 100 лева и вие няма да можете да си покриете извънредна разноска, ако изникне през месеца. Затова вие ще сте склонни да плащате 150 лева за по-дълго време в името на вашата сигурност.

Предварително си изчислете преди да усвоите отпуснатия кредит, месечната вноска да е напълно по възможностите ви за дадения месец, като предвидите и ресурс за ненадейни разноски. На практика лихвените ставки по ипотечните кредити на http://agbfinance.com/ във валута са различни, което подмамва клиента, че може да се спести от усвояването на заема в евтина валута. Но реалността е, че връщането на кредит във валута води до постоянна обмяна, което се плаща. Освен това, курсът на валутата постоянно се мени и шанса тези смени да са във ваша изгода са минимални. Затова, добрият финансов експерт ще ви насочи да усвоите ипотечен кредит или във валутата на разноските, който ще покривате, или във валутата на вашите приходи. Редно е, вместо да понижавате вашите постъпления, да ги увеличавате. Защото не може да сте сигурни, че всичко ще върви добре.

Ипотечните кредити са инструмент да финансираме наши спешни разноски или да се сдобием с дом, докато вземем наши приходи за погасяването им, затова валутата на заема ни трябва да е еднаква с валутата на приходите ни.

Разноските по ипотечните кредити включват не само лихвена ставка и главница, но и куп такси, комисионни, застраховки, разноски по вписване и оценка на залог, юридически и нотариални такси. Но бъдете убедени, че винаги има и непредвидени разноски и се оказва, че вашите приходи никога не са достатъчни, а разноските често не се предвиждат. Когато усвоявате ипотечен кредит, предварително се информирайте за всички разноски – не само при получаването му, но и през годините занапред. Предимно финансовите компании ви предоставят пакетирани услуги в едно със заема, които в един момент спират да са безплатни. Веднага визираме таксата по кредитната ви карта, която спира да е нулева от втората година, застраховката по-дълга започва да е дължима след четвъртата година. Когато прибавите тези укрити разноски, не пропускайте, че съществуват и по самата сделка, която субсидирате със заема. Непременно предвидете, че приходите ви ще отговарят на трудни години, а не по-добри. Само така ще сте сметнали всичко разумно за погасяването на заема. Трябва да знаем, че при взимането на заем е нужно да предвидим всички разноски за стандарта на живота, сложни икономически условия и др.

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар