Още един начин за безплатна СЕО оптимизация на сайта ни.

Както най-вероятно всички сме чували, за SEO (Search Engine Optimization) оптимизацията на един сайт от изключително важно значение са качественото (и по възможност уникално) съдържание в сайта ни и връзките от други сайтове към него. Най-масово използваният начин за набавяне на външни връзки е регистрирането на сайта ви в директории, класации, социални мрежи, мрежи за споделяне на връзки и други подобни сайтове. Друг, сравнително малко познат, начин за набавянето на още външни връзки към сайта ви са така наречените информационни сайтове. Този тип сайтове позволяват на потребителите да видят подробна информация за домейна, сървъра, сайта, посещаемостта и тн.т. като напишат името на домейна си. В резултат информационните сайтове извеждат подробна информация и статистика за вашия сайт, като по този начин генерират страница с уникално съдържание, съдържаща в адреса и името на вашия домейн, и то с голямо съдържание на необходимите ви ключови думи и фрази. Така генерираната страница съдържа и линк към вашия сайт. За анкор на този линк обикновено скрипта слага името на домейна  или заглавието на сайта ви.

Ето и няколко примера за такива сайтове:

http://www.ataraxa.com/www/prime-dst.com – Дава dofollow връзка с анкор името на домейна.

http://website.informer.com/prime-dst.com – Дава dofollow връзка с анкор името на домейна.

http://www.alexa.com/siteinfo/prime-dst.com – Информация за сайта от Alexa. Дава dofollow връзка с анкор името на домейна.

http://www.markosweb.com/www/prime-dst.com – Дава dofollow връзка. Извлича title мета тага и го използва за анкор.

В тези примери съм посочил моят онлайн магазин за канцеларски материали и консумативи за офиса. Вие можете да ги направите валидни за всеки ваш сайт, като след последната наклонена черта напишете името на домейна си.

С малко помощ от Google или дуга търсеща машина можете да намерите още много информационни сайтове, подобни на показаните от мен.

Проблемът в този метод е, че към генерираната страница няма нито един линк. Това я прави изключително трудна (не искам да изпозвам “невъзможна”, защото за Гугъл май няма невъзможни неща) за индексиране от търсещите машини. Вашата работа е просто да намерите подходящ начин да публикувате генерираните адреси с връзка към тях и готово – вече имате още няколко качествени външни връзки към сайта си. Това ще ви помогне да излизате на по-предни позиции при търсене в търсещите машини, което пък от своя страна ще увеличи посещаемостта на сайта ви.

Надявам се информацията от тази статия да е полезна за много от читателите. И не забравяйте – СЕО оптимизацията е бавен процес. Не очаквайте чудеса и светкавични резултати.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

1 коментар по “Още един начин за безплатна СЕО оптимизация на сайта ни.”

  1. Благодаря за статията. Знам, че трябва да имам търпение, но е трудно да чакаш резултати.

Напиши коментар