Пет малки големи идеи

Най-после зимата почти си отиде, хубавите топлички дни тепърва предстоят. Време е за нови, слънчеви преживявания в някой прекрасен град. Преди да се втурнете да търсите евтини самолетни билети, ето няколко предложения за места, които да посетите тази година.

Милано – пазаруване

МиланоАко сте от хората, които се вдъхновяват от Миланската седмица на модата и вече чакате поредното обновяване на гардероба си, то какво по-добро място от Милано, тогава? Освен актуализация на тоалетите, можете да се впуснете и в кулинарни приключения в дебрите на италианската кухня. И все пак, не забравяйте, да го направите преди шопинга, за да сте сигурни за размера на дрехите, които ще си купите.

Глазгоу – изкуство

Безспорно Глазгоу е един от най-модерните градове в Обединеното кралство. Идеален е за кратка градска почивка в някои от пролетните уикенди. Ако обичате културните мероприятия, планирайте добре маршрута си из различните галерии в шотландския град.

Ротердам – джаз

Разходете се до Ротердам и вижте Ван Морисън, Тони Бенет, Лени Кравиц и, някак изненадващо, Хю Лори, на джаз феста „North Sea Jazz“ в Ротердам през юли, тази година. Това е един от най-големите джаз фестивали в света, който успява да привличе над 70,000 души. Пълната програма на събитието организаторите обещават да публикуват през април, но всички фенове на Лени Кравиц, могат да си отдъхнат. Датата на концерта му там е вече обявена – 6 юли.

Катовице – седалков лифт

Ако свързвате Полша само с градовете Краков и Варшава, обогатете представите си и се впуснете във ваканция в Катовице, един от по-малко посещаваните полски градове. Лесно ще ви е да прекарате весели часове в пиене на евтина бира и ядене на вкусна храна. Не забравяйте, обаче, и да поразгледате малко забележителности. Отидете в Парка на културата и отдиха, който е един от най-добрите паркове в Европа и пробвайте необичайния хоризонтален седалков лифт.

Крит – плажове и още нещо

Ако нямате търпение да откриете летния сезон и освен слънце, море и пясък, търсите още нещо, значи мястото ви е на о-в Крит. Към лятната почивка прибавете малко туризъм из Самария и археологически забележителности от Кносос.

HTML код на статия

Автор: tomasz.kaminski87


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар