Плочки за баня в новия ни дом

Новият дом има нужда от много неща, сред които несъмнено е и новата баня. А новата баня от своя страна има нужда от чисто нови плочки за баня. А поставянето на последните определено е една от най-отговорните задачи за новодомците. Стига някой да не се е погрижил за техните плочки за баня предварително разбира се. Във всеки друг случай, а понякога дори и при този, следва да се подходи внимателно към задачата.

Всъщност планирането на банята, а оттам и на съответните плочки за баня е най-добре да започне още преди изграждането на канализационната система. Това позволява бъдещото обзавеждане за баня да се съобразява с нуждите на стопанина, а не обратното. Доброто разположение на водопроводите по-късно неимоверно ще улесни поставянето на плочки за баня.

Освен конкретните си нужди всеки собственик естествено се съобразява с естетическия си вкус и с личните си предпочитания за това как да изглежда всяко помещение. Това важи може би с най-пълна сила при избора на плочки за баня. Най-общо мнението е, че вертикално разположените плочки за баня правят помещението по-високо, а хоризонтално разположените – по-висока.

По сходен начин стои и въпросът с цветовете и десените. По общо мнение посветлите плочки за баня биха накарали хората да усещат банята като по-просторна, а най-вероятно и по-приветлива. Независимо дали се съобразява с този съвет или не, всеки стопанин така или иначе ще бъде изправен пред огромен набор от най-разнообразни цветове, шарки и модели плочки за баня. Тук няма правилен или грешен избор.

       При самото редене на вече надлежно избраните плочки за баня има множество правила или поне най-общи насоки, които е добре да се спазват от всеки, който иска да има хубава и функционална баня. Важно е как ще се подготвят стените и тавана, каква смес да се подготви за залепване на самите плочки за баня, както и как точно да се нагласят фугите. За всичко това е добре да се потърси информация от първа ръка или направо помощта на професионалист, тези хора са за това, за да ни помагат в избора.

Едно е сигурно освежаването на банята, чрез поставянето на нови плочки ще ви донесе много радост и приятни емоции – това е мястото, което е един вид персонален „спа център” на всеки един от нас. Разбира се тук можете да доразвиете много тази идея – да подредите банята в стила „фън шуй”, има даже плочки за баня, които се казват така. Направете мокрото помещение вашия малък рай, където може да избягате от натовареното ежедневие и да се отпуснете, презаредени на 100% за предизвикателствата на новия ден.

HTML код на статия

Автор: svetlinbo


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар