Плюсовете, които може би не знаем за популярните и евтини нискотарифни хотели

Вие сте младо семейство и търсите евтин и чист хотел, за 1-2 нощувки в централна София. Не сте сами, а пътувате заедно с друго приятелско семейство.

Проверявате и се ровите в сайтовете и форумите, но винаги попадате на най-ниските цени за нощувка, които се предлагат само от хостелите. Там пък виждате, че ще трябва да спите в обща стая с други хора, с обща баня и т.н. В случая, вие не търсите нови контакти и запознанства, а искате да сте в самостоятелни стаи с индивидуални бани, но в този вариант индивидуалните стаи с бани се броят на пръсти и нямате шанс да наемете 2 самостоятелни стаи на едно и също място.

И така, налага ви се да пътувате често. Сами, семейно или с приятели, в командировка, за изпити или на семинар, чакате полет… Не търсите нищо друго освен чиста и евтина стая с баня, за да пренощувате. Не ви интересуват екстри и глезотийки, които се предлагат в повечето хотели, но за сметка на това цените стават „солени”.

Искате все пак и да сте в централна София, а не в отдалечените квартали или вилните зони наоколо.

Търсейки, все пак се спирате на някой от хотелите.  Оказва се обаче, че само сте се изкъпали и сте преспали там, а всичко това, което ви се е предлагало като допълнителни опции и сте си го заплатили, въобще не сте го използвали. Нито сте гледали телевизия, нито сте използвали „безплатния” интернет и т.н.

За вашия случай, вече и в София има нова, действаща и практична формула, която все още не е съвсем позната в България. Тя е измислена отдавна по света, но вече стъпи  и у нас.

Това е формулата на популярните и много харесвани вериги от нискотарифни хотели. Там няма да търсите лукс, а изключително ниски цени (понякога те са даже по-ниски от тези в някои хостели). Осигурено ви е всичко необходимо за удобна, практична и евтина нощувка.  Единствено ще трябва да жертвате малко пространство.
Както знаем, много модерни и все по-популярни нискотарифни авиокомпании действат в България, допълвайки се вече и от първия британски нискотарифен хотелeasyHotel Sofia – LOW COST (различният евтин хотел) от популярната верига easyHotel.com.

Той е разположен в централна София и  е част от голямото семейство на easyGroup Holdings Ltd – с 22 познати и непознати у нас нискобюджетни компании, каквато е и известната авиокомпания easyJet.

Тези хотели винаги се изграждат в централните части на столиците/градовете в различните държави – на леснодостъпни и комуникативни места, задължително в близост до метростанция и друг удобен транспорт стигащ до различни точки на града.

Както се знае, при нискотарифните авиокомпании има един основен принцип за получаване на ниски цени и той е, че те са само за основната услуга. Т.е. при хотелите, в цената е включена само цената за нощувката на двама души (всички стаи са двойни, с обща спалня и баня).

Другите съпътстващи услуги се използват само по желание срещу минимално заплащане и се водят като допълнителни. Те са въпрос на ваш личен избор.

Това е огромен плюс и предимство, тъй като по този начин не се натоварват с излишни разходи тези гости, които не искат да се възползват от тях и те не им трябват, а търсят само чисто и топло (прохладно) място за нощувка.

Това е и една от основните разлики от останалите хотели, където повечето от тези услуги и някои други екстри влизат в цената на стаята, независимо дали човек ще ги използва или не (а някои хора си мислят, че те са безплатни).

Основният принцип, който се спазва е: централно местоположение с удобен транспорт, практично, сигурно, чисто, евтино  и удобно настаняване на гостите. Тези условия се харесват на все по-голяма част от туристите, които търсят точно такова място за преспиване.

Това също се оценява високо от много компании и фирми, които желаят да спестят пари от нощувки за своите делови и забързани служители, изпратени в командировка.
Основното, което се предлага е – всяка стая разполага със собствена баня, телевизор, централна климатизация (регулируема) и Wi-Fi интернет връзка. Предлагат се още подземен гараж, безплатен паркинг, стая за съхранение на багаж, видеонаблюдение на общите части, охрана, заключване с електронни карти, факс, копир, скенер и т.н. Изключително се държи на чистотата, на доброто обслужване и отношение към гостите.

Това, което се знае предварително от клиентите е, че за снижаване на цената за нощувка, площите на стаите, баните и общите пространства са сведени до минимум. Въпреки това, се предлагат удобства и уют, които са характерни за първокласните хотели. Обзавеждането на стаите и баните е с компактни мебели и оборудване, като всичко е ергономично, минималистично, свежо и модерно.

Трябва да се знае, че в тези хотели не се предвижда заведение за хранене, а само вендинг машини за топли/студени напитки и пакетирани закуски.

Резервациите се извършват единствено онлайн или на Рецепция с предплащане, като брандът има собствени условия и правила, с които гостите се запознават предварително преди да резервират в сайта на хотела.

Такива хотели може да посетите освен в България, така също и в Англия (най-голям брой), Швейцария, Германия, Холандия, Дубай, Кипър, Унгария, Португалия и Шотландия. Веригата все повече се разраства и скоро ще изникне първият хотел в Африка.
Строгият стандарт на веригата трябва да се спазва стриктно от всеки неин хотел (като в момента те са 18 на брой).

Друго важно нещо, което трябва да знаете за нискобюджетните хотели е, че техните цени са динамични, като се движат в определен диапазон. Започват от определена минимална сума, която постепенно нараства до определен лимит. Това зависи от запълването на стаите и датата на резервация.

По тази причина има едно основно правило за да “хванете” ниски цени – за всеки случай си направете резервацията малко по-рано (поне 2-3 дни). Наистина, възможно е и същия ден да улучите ниските цени, но е по-добре да не рискувате.

 

 

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 110 гласа)
Плюсовете, които може би не знаем за популярните и евтини нискотарифни хотели, 6.0 out of 6 based on 110 ratings

Напиши коментар