Портал за животни – видове кучешки палта

Купуването на дрехи за кучета може да изглежда странно на някои хора. Всъщност, има много причини, за които да харчите парите си и една от тях е стилното облекло на домашния ви любимец. Различните производители предлагат отлична защита при екстремни метеорологични условия. Подходящото облекло може да предотврати появата на сериозни заболявания, които ще измъчват любимото ви куче. В същото време качественото кучешко палто може да бъде чудесен моден аксесоар, който подчертава уникалността на любимия ви приятел.

Но какви са различните модели палтенца за различните типове кучешка козина? Какви са ползите от тях? Тук може да ви помогне всеки голям български портал за животни, където има достатъчно информация и съвети. Кучешките палта обикновено попадат в три основни категории:

 

Водоустойчиви

Непромокаемите палта са предназначени да опазят козината на кучето суха. Те са лесни са сваляне. По време на зимните разходки ще предпазят животното от влагата, което означава, че няма да се притеснявате и от това, че ще се намокрят килимите ви, когато се върнете от разходката. Този вид палта са необходими за доброто здраве на домашния любимец. Не само, че помагат за предотвратяване на настинки, но и са добра защита за възрастни кучета, които страдат от ставни болки. Ако животното се намокри, влагата и студът обострят болките, така че водоустойчивите палта са от съществено значение за поддържане на доброто здраве на кучето.

Палта за студени условия

Както водоустойчивите и този вид палта са предназначени за защита на домашните любимци от неблагоприятните ефекти на лошото и студено време. Специалното при този вид връхни кучешки дрехи е, че те са предназначени да пазят топлината на тялото на животното в нормални граници, дори и при студени външни температури. Тези зимни палта улавят излъчваната от тялото на кучето топлина и я задържат. Освен това, тези видове палта имат атрактивен външен вид и са перфектно съчетание от модерен аксесоар и функционалност.

Охлаждащи палта
Може би си мислите, че палтото е последното нещо, което кучето ще иска да носи в горещо време, този вид дрехи могат да бъдат наистина полезни. Дългите разходки на лятното слънце може да предизвика дехидратация на животното. Специалните охлаждащи палта изтеглят топлината от тялото на кучето, регулират телесната му температура, което позволява на животното да се охлади и успокои.
Както виждате, палтата за кучета се предлагат в няколко разновидности, имат редица предимства и са на разположение в различни ситуации. С тях вашето куче ще бъде спокойно и щастливо на разходка по всяко време на годината.

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Портал за животни - видове кучешки палта, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар