Портал за животни baubau.bg- алергиите при кучето

Хранителната е една от най-честите форми на алергия при кучетата. Направено е малко проучване за източника й, но се смята, че протеините са главния виновник за нея. В повечето случай, тя се проявява като обрив или чесане на кучето. В редки случаи може да причини стомашни проблеми по забележим начин. Повечето кучета с такава алергия имат нормални изпражнения и апетит.

По-вероятно е хранителната енергия да се забележи при по-млади кучета. Няма разлика в чувствителността на хранителните алергии при мъжките и женските кучета. И двата пола са еднакво податливи към тях. Има няколко породи, които са по-предразположени към нея. Това са териерите, далматинците и  боксерите.

Според информация в портал  за животни baubau.bg, през по-голямата част от времето, обривът, свързан с хранителната алергия е локализиран в краката или ушите на кучето, но е възможно да се появи и на други места. Друг интересен факт за този вид алергия е, че тя може да предизвика чувствителност на животното и към други видове алергии и паразити. Какво можете да направите с хранителната алергия при кучето? За да се преборите с нея, първо трябва да определите източника й.

Методът, който често се използва за това е елиминираща диета. По време на нея на животното се дава само един вид протеини и нишесте. Повечето от производителите на храна за животни предлагат разнообразие от подобен тип храни. Статии в зоопортал baubau.bg препоръчват да се посъветвате с ветеринаря за да ви насочи към определена диета. По принцип, различните протеини и нишестето се приемат на няколко седмици, за да се определи към кои точно е алергично кучето.
Най-често то развива непоносимост към говеждо месо, царевица, мляко, пилешко месо, пшеница и соя. След като се установи източникът на алергията, можете да давате на кучето храна, която не съдържа въпросната съставка. Много вероятно е по време на диетата козината на кучето да стане суха и група, тъй като то не получава всички необходими хранителни вещества.

Алергията към бълхи е друг общ вид непоносимост. Тя се предизвиква от слюнката на бълхите. За да спре неприятният сърбеж, който предизвикват паразитите, те незабавно трябва да се отстранят. Специалистите от зоо портал baubau.bg напомнят да се посъветвате с ветеринар.
Атопичният дерматит представлява алергия на кожата при кучетата, причинена от цветния прашец, дим, плесен и други. За да се определи точно източникът на тази непоносимост, кожата се тества със специални алергени, след което се наблюдава за проява на реакции.

Не забравяйте да проявявате внимание и постоянство в грижите за четириногия си любимец, за да му се радвате по-дълго.

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар