Правила на играта Бакуган (Bakugan)

Новата стратегическата игра наречена Bakugan е създадена във връзка с японската анимационна поредица Bakugan,  добила популярност в цял свят. Играта се състои от метални карти и пружиниращи миниатюрни фигурки. Целта на играта е да се заловят три от картите на опонента.

Правила на играта бакуган: това е игра предназначена за 2-ма играчи. Всеки играч има отбор от 3 бр. бакуган-бойци, като всеки един от тях трябва да се стреми да стане първия спечелил 3 бр. игрови карти от противника.

Подготовка: всеки играч има нужда от 3 бр. бакуган-бойци и 3 бр. игрови карти – по една от всеки цвят. Играчите трябва да седнат на около 60 – 80 см един от друг като пространството за игра между тях трябва да бъде гладко и равно. Това пространство  се нарича бойно поле. Когато играчите са готови да започнат – всеки от тях казва: ”бойно поле –отвори!”. Играчите трябва да държат скрити от опонента си картите, с които в момента не играят. Бакуганите трябва също да са „затворени” (във формата на топчета). От ляво на всеки играч има място, в което поставя всички използвани бакугани, както и всички спечелени игрови карти.

Начало на играта: всеки играч поставя една от картите си с лицето надолу пред опонента си така, че върховете на двете карти да се докосват леко и в този момент и двамата играчи казват : „игрова карта – заложи!” по-малкият на години играч започва пръв. Избира своя бакуган и казва: „бакуган – топче!” игровите карти се залагат в началото на всяко хвърляне, ако няма други игрови карти на полето. след това играчът хвърля един от неизползваните си бакугани върху картите в полето.

Какво става след като играчът хвърли?

– ако бакуганът не се отвори, играчът го прибира в полето си и идва ред на другия играч.

– ако бакуганът се отвори върху игрова карта, където няма друг бакуган, значи е ред на другия играч.

– ако бакуганът се отвори върху игрова карта, където стои и бакуган на противника, започва битка!

– ако бакуганът се отвори върху игровата карта, на която вече има друг бакуган на същия играч – той печели и прибира игровата карта и идва ред на другия играч.  битката е борба между 2 бакугана на различни играчи и се случва тогава, когато те попаднат върху една и съща игрова карта.

Как се печели битка?

– вдигнете отворените бакуган-бойците от картата и прочетете от вътрешната страна на корпуса им, каква е тяхната “G – сила” (G – Power) – изписана е с малки, бели цифри и буквата G отзад.

– обърнете игровата карта и проверете колко точки печели от нея вашия бакуган-боец.

Всеки бакуган-боец притежава един от 6-те основни атрибута (познават се по цвета и символа върху бакугана: земя, вятър, огън, хаос, вода, мрак). Всеки бакуган получава допълнителен бонус на база на атрибутите си, когато се отвори върху игрова карта. Допълнителни точки дава игровата карта, показани в кръгчето с цвета и символа на вашия бакуган. Битката печели бакуганът, който има по-голяма сума след сбора на точките от неговата G – сила и точките, които картата дава за неговия атрибут (цвят). Спечелилият битката играч прибира игровата карта в своето поле. Използваните в битка бакугани се прибират от лявата страна на играча. В случай на равенство по точки, двамата играчи хвърлят по един неизползван до момента бакуган . Този, който се разтвори пръв върху игрова карта, е победител и печели битката. Побеждава играчът, които пръв е събрал 3 игрови карти в полето си!

Въпрос: какво се случва ако е мой ред, а аз нямам повече бакуган-бойци?

Отговор: премести всички свои използвани бакугани в полето с неизползваните и започни пак.

Въпрос: на какво разстояние трябва да съм, за да хвърля?

Отговор: на поне 2 карти дължина от игровите карти.

Въпрос: какво да правя, ако моят бакуган се отвори частично?

Отговор: в този случай, бакуган се брои за напълно отворен.

Успех и приятна игра!

 

http://www.dnevnik.bg/blogosfera/post.php?id=12382

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар