Предимства на сглобяемата къща

Сред многото добри страни на тия постройки е времето за построяване – някъде между 3 и 6 месеца. Това съответно понижава финансите за човешки труд многократно и рязко смъква цената на готовия продукт – новото ви жилище. Модулни къщи се произвеждат изцяло във фабрики. Така огромна част от изработката се автоматизира и осъществява на производствени линии, понижава се ръчния труд и респективно цената на крайния продукт.

Друг плюс, които обуславя ниска цена на сглобяемите постойки е процесът на изграждане на отделните части във фабриката – почти без излишъци и отпадъци, твърде често срещани за стандартното строителство. Ето пример – забелязвали сте дървени материале употребявани за кофражи по строежите, парчета плочи от външна облицовка и натрушени стъклопакети. Това е включено в стойността и се пише на сметката на купувача.

Поради факта, че частите за модулни къщи се създават на конвеир, различните компоненти са точно изрязани, с минимален остатъчен материал. Силно ефикасните производствени процеси са голямо предимство при образуването на окончателната цена на този тип постройки.

Висок контрол на качеството
Още едно от добрите качества на сгради от този тип е, че те са подложени не само през една, а през три проверки за качество по време на изграждането и асемблирането им. Всеки модул е подложен на основна проверка преди да се изнесе от конвеира. Следва нова проверка на качеството от независим орган преди да бъде превозен до площадката за асемблиране. И последно, напълно сглобената къща се проверява от местния орган по строителен контрол.

По-кратки периоди за построяване
Когато модулите на сглобяемите къщи се донасят на площадката за сглобяване, те са във вид с предварително инсталирани електро-, ВиК и канал за мръсна вода. Освен това стъклопакетите, вратите и дори обзавеждането са предварително приготвени във фабриката, както и всички довършителни дейности – под, стени, тавани. Единствено е необходимо да имате вече излята бетонна основа на площадката. Сглобяването би могло да бъде свършено от малочислен екип за кратко време. Не трябва в къщата ви да влизат поетапно всякакви майстори, да чупите нерви и пари покрай тях. Простата и не трудна инсталация е друго добро качество на тези модулни сгради.

Ниски цени, изграждани в кратки периоди и тройно изпитвани за качествено изпълнение – модулните постройки имат редица качества пред стандартните къщи.

HTML код на статия

Автор: modazadoma


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар