Причини за появата на акне по гърба

Прекаленото производство на себум, произведен от мастните жлези, се натрупва под кожата, което предизвиква запушването на порите и създава добра среда за развитието на бактерии. Това състояние води до развитието на акне. Съществуват различни видове акне. От това заболяване страдат хора без ограничение във възрастта и пола. Акнето може да се развие във всяка част на тялото.

Някои важни факти за появата на акне

Областите в тялото, които съдържат повече мастни жлези са по-податливи към акне. Най-много мастни жлези има по лицето, гърдите, раменете и гърба. Проучвания показват, че повече от 75% от хората с лицево акне, имат същия проблем и по други части на тялото. Мъжете са по-засегнати от акне по гърба, отколкото жените, защото при тях мъжките хормони андрогени са с по-високи нива, а те стимулират образуването на акне. Механичното третиране на лезиите може да доведе до влошаване на състоянието и появата на белези. Съществуват различни средства за лечение на акне, но приготвените с естествени продукти също вършат чудесна работа.

Какво причинява акнето по гърба при мъжете?

Най-честата причина за появата на акне по гърба на мъжете е развитието на бактерии. Те могат да предизвикат обриви, възпаление и зачервяване на кожата. Ензимите, освободени от бактериите в кожата, могат да променят мазнините отделяни от мастните жлези, във вещество което да предизвика появата на акне.

Хормоналния дисбаланс е също една от причините за появата на акне по гърба. Повишената хормонална активност на андрогените по време на пубертета или прекомерен стрес, може да доведе до пренапрежение на надбъбречната жлеза. Това води до хормонален дисбаланс и акне.

Външни фактори, като химични съединения в замърсения въздух и вода, може да предизвика образуването на акне по гърба. Някои лекарства също могат да предизвикат това заболяване. Прекомерната употреба на стероиди, нездравословна диета, недостатъчно време за сън, генетични фактори, лоша хигиена са също фактори предизвикващи появата на акне.

Какво причинява появата на акне по гърба при жените?

Отново бактериите са едни от честите причинители на това кожно заболяване. Също така хормоналния дисбаланс е в състояние да предизвика появата на пъпки по кожата. Проучвания показват, че жени с повишено окосмяване по тялото, които страдат от нередовен менструален цикъл е по-вероятно да страдат от акне по лицето и гърба. Изборът на козметика на водна основа, може да помогне при отстраняването на този проблем.

Най-добрия начин за премахване на акнето по гърба е поддържането на добра хигиена, спазването на здравословна диета, пиенето на много вода, избягване на стреса, прекомерната употреба на лекарства, козметика и др. Извършване на упражнения за подобряване на кръвообръщението, което от своя страна подобрява процеса на изхвърляне на токсините също помага за подобряване на състоянието на кожата.

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар