Пробвахте ли да увеличите живота на вашите батерии за лаптоп?

Ако след няколко месеца на вярна и безпроблемна служба вашите батерии за лаптоп, са загубили голяма част от своята издръжливост, то вие имате право на избор. Или да ги замените с нови или да пробвате да възстановите тяхната ефективност, като ги рекалибрирате наново. За целта ще трябва да изтощите до край вашите батерии за лаптоп, а след това да ги заредите отново и този процес е добре да го повторите още няколко пъти. Освен това, за да увеличите живота на вашите Li-ion лаптоп батерии Dell е желателно да прегледате следващите няколко стъпки.

Съвети и предупреждения:

  • Като за начало намалете яркостта на екрана ви, защото той изразходва голяма част от енергията на батериите. Не е нужно екрана да е с максимална яркост, за да виждате добре. Намалете осветлението до толкова до колкото ви е безпроблемно да разчитате буквите на екрана.
  • Когато пътувате и около вас няма безплатни wi-fi точки или не разполагате с преносим флаш адаптер за интернет, то най-добре е да го изключите. Изключвайки тази безжична връзка ви ще спестите още около 29 минути работа на вашите батерии и лаптоп. Така както Bluetooth-а на вашите мобилни телефони е добре да бъде изключен, когато не го ползвате, така е при wireless мрежата, тъй като те се нуждаят от енергия, за да сканират непрекъснато за нови устройства и мрежи, което натоварва батериите и ги изтощава. С един клик на мишката и по-специално с десния бутон можете да спрете WiFi сигнала, но повечето модели лаптоп имат специален бутон, които върши всичко това.
  • Ако операционната система на вашия лаптоп е XP има специални настройки, при които задавайки ги, системата мината в режим на съхранение и автоматично, намалява яркостта, изключва Wifi и Bluetooth-а. Така вие ще можете да спестите време за работа.
  • За да намалите натоварването на лаптопа и съответно на неговите лаптоп батерии, изключете всички ненужни програми, които се зареждат със стартирането на Windows-а. Ако ползвате компютъра само за текстообработка, то всички други програми като антивирусната, плеъри и други програми трябва да бъдат изключени.
  • Осигурете достатъчно свободно място в диск C:, където обикновено се инсталира Windowsa. Така ще спомогнете за по-бързата работа на компютъра и няма да затормозявате излишно процесора.
  • Снимки, клипчета, филми, игри и всякакви други мултимедии е желателно да се ползват, тъй като те също са сред големите консуматори на енергия.

Ако въпреки всичко това вашите лаптоп батерии не подобрят качеството си на работа и не издържат поне с 20-30 минути повече, то значи всичко е ясно – нуждаете се от нови.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Пробвахте ли да увеличите живота на вашите батерии за лаптоп?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар