Развалят ли се марковите парфюми?

Както всяко друго нещо и парфюмите включително имат срок на годност, според които един парфюм е с отлично качество. Тук идва и въпроса „Развалят ли се парфюмите?“. След като мина този период, които е в рамките на 3 до 5 години, аромата на етеричните масла отслабва и губи своята интензивност, а цвета на парфюма е много вероятно да потъмнее. Този процес е познат на химиците, като окисление.

За тези, които не знаят ще кажем, че аромата на всички маркови парфюми се разгръща в три последователни етапа, като всеки от тях има определен срок на активност. Средно от 3 до 5 години след покупката и употребата на вашия парфюм, нотките от всеки етап започват да се влошават. Най-често първо се разпада аромата на базовите нотки.

Не е нужно да се паникьосвате, тъй като има не един или два начина да запазите парфюма си в отлична форма за по-дълго време. За целта без значение колко е изкушаващо е да показвате вашата богата колекция от съкровища, не излагайте парфюмите на пряка слънчева светлина. Тя ще увреди етеричните масла, защото окислителния процес отнеме от срока на годност на вашия парфюм. Поради тази причина е добре да се съхраняват в хладни, сухи и тъмни места като чекмеджета, неизползвани шкафове или на вашата тоалетка в коридора. Това са почти идеалните места, благодарение на които ще удължите живота на вашия парфюм. Добре е да държите мъжките или дамски парфюми в техните оригинални кутии, за да се създаде още една бариера срещу вредната директна светлина. Затваряйте плътно капачките, за да предотвратите изпаряването на алкохола. Ако искате да запазите вашите скъпи маркови парфюми, забравете да ги съхранявате в хладилника, тъй като влажността може сериозно да повлияе на съдържанието.

Съвети:

Ако искате да се сдобиете с качествени маркови парфюми, но не ви се дават много пари, тогава следете внимателно промоционалните оферти, които се обявяват особено покрай големи празници, като Коледа, Свети Валентин, Деня на Майката. По този начин вие можете да се сдобиете с луксозен комплект парфюми и козметика от една и съща серия, което пък е идеална предпоставка в случай, че искате да наслоявате аромата на парфюма, с цел да удължите негова издръжливост.

Представете си, че сте дали много пари за парфюми, които са в разфасовка 100 ml, а сте използвали от тях за 3 години ¼, защото го използвате само на специални поводи. За това не прекалявайте с покупките на парфюми и козмтика. Вземете толкова, колкото можете да използвате в рамките на 3 до 5 години, защото в противен случай те губят своите отлични качества.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Развалят ли се марковите парфюми?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар