Революцията тръгва от гората, секирата – от олигархията

* Поправката “Цеко Минев” е като бомба, експлозията не се спира с полицейски палки
Скандалните промени в Закона за горите, известни като Поправката “Цеко Минев”, изкара патриотите на улицата. Многохилядните протести, организирани от защитниците на гората и на България, стреснаха властта. Срещу младите родолюбци, блокирали «Орлов мост» на рождения ден на премиера Бойко Борисов, влязоха в действие полицайските палки и щитове. Но героите от еко епопеята, въстанали срещу вожда и поДУПЕчните му депутати заради законите, които се променят в полза на олигархията, останаха в сянката на средния пръст, размахан от някакъв рецедивист, преди да счупи камерата на бТВ заради поръчковите репортажи. Цветан Цветанов пък, докато обикаляше бургаска област, се опита да загаси «пожара» като сравни гората с морето. Къде бяха еколозите при презастрояването на “Слънчев бряг“, попита вътрешнят министър и не «обели» нито дума за побойниците с пагони, които се опитаха да спрат протеста с насилие. Дори и на пожарникаря-премиер му стана ясно, че Поправката “Цеко Минев” е като бомба, която може да отнесе мандата му в историята. Експлозията не може да се спре с полицейски палки, а с изгодни, но не за олигархията, а за България реформи. Добре е страната ни да привлича туристи и с белите си «пътеки», но струва ли си заради скиорите да се гласува закон, който позволява горите да бъдат приватизирани!? Природозащитниците от „За да остане природа в България” събудиха България на рождения ден на Бойко Борисов с протестите си в защита на гората. На гората, която ражда народни закрилници. Тя е символът, върху който управляващите не трябваше да посягат!

* Гората е символът на зелената революция, която може да промени България

и остарелите ни разбирания за ред. Протестната вълна може да ни пречисти, да ни освободи от калните обръчи и мафиотски пипала. Тя не може да бъде спряна с фалшиви надежди. Българинът не вярва вече на обещания, нужни са дела! Фабриката за сини мечти отдавна е затворена.

* Затворен освен «Орлов мост», е и пътят към пропастта

Политическият башибозук вече няма да може да ограбва безнаказано родината ни, защото тук най-после се роди гражданското общество.
Горите са най-голямата държавна собственост и затова политическата мафия иска да ги обсеби, но ще позволят ли българите родината ни да бъде обезлесена!? Не! Предназначението на залесените територии, ако се промени законът, вече никога няма да бъдат гора, ще бъде урбанизирана територия. Това ще е земя, върху която да се строят писти, хотели, казина…

* Кой има интерес гората да бъде залята с бетон като земята край морето?

Скиорите? Едва ли! Инвеститорите и продажните службогонци от мръсния политически спектър са главните виновници за зелената революция. Тяхна е и заслугата днес да се радваме на факта, че имаме активно гражданско общество. Общество, което казва «НЕ на посегателството на властта върху българските гори». Слава Богу, че президентът Росен Плевнелиев прояви здрав разум и след първите протести, спря законите с вето! Предстои парламентът да ги прегласува, но скандалните текстове вероятно ще отпаднат, тъй като стана ясно и от изказванията на президента, и от признанията на министър-председателя, че трябва да се потърси отново диалогът в обществеността. Заменките, които свалиха рейтинга на много политици, ще продължат, но България ще запази своето национално богатство – гората.
«Нас не можете да упоите с безумни турски сериали. Неудобно е, но не мислим чрез телевизор. Интернет предоставя безкрайно по-адекватно съдържание по поискване, репортерите ни са хиляди и непрестанно предават от мястото на събитието», пише в своя манифест Георги Деянов. Той е един от младите, които поръчковите медии заклеймиха като екорекетьор. Инстинктът за самосъхранение го изведе на площада заедно с още няколко хиляди родолюбци. «Днес ще спасим горите си от Цеко Минев… Нямаме бунтовен опит, но сме с ДНК на производители на революции. Живеем в интересни времена, днешната битка не се води в горите кой ще владее площада, а на площада за това кой притежава горите», пише още Деянов в блога на топжурналиста Иво Инджев. Той е едно от децата на прехода и заедно със своите приятели много приличат на героя на Антоан дьо Сент Екзюпери от романа му «Малкият принц». «Истински се чувства със сърцето, същественото невидимо е за очите», казва принца. Закрилниците на гората и на България чувстват истината със сърцето. То не може да бъде излъгано. Младите принцове излязоха на улицата, не защото искат да се борят за нещо или против нещо, а защото някой помисли, че може да посегне на сърцата и душите им. Те няма какво да загубят и затова няма как да бъдат излъгани или победени. Тяхно е бъдещето и правото да строят новия ред в България! 22 години лъжи стигат, времето е тяхно!

HTML код на статия

Автор: burgasplus


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар