Ремонт на покрива- Коя фирма да избера ?

Конкуренцията в областта на покривните ремонти е голяма. На пръв поглед различните фирми предлагат еднаква услуга, но с различни цени. Поради тази причина човек не винаги може лесно да направи избор на фирма за ремонт на покрива. С цел да Ви улесним, предлагаме няколко съвета при избора:

1\ Не се подвеждайте по ниската цена.

Често грешка е, когато домсъвета на сградата избира фирма за ремонт на покрива по най- важен показател- оценка на офертите да е най- ниска цена. Цената на услугата ремонт на покрива се формира от сбора на цената за вложения хидроизолационен материал, цената на труда и допълнителните разходи. Ако някой от тези показатели е със занижена цена, съответно предлаганото качество на услугата ще е по-ниско.

2/ Не се доверявайте на първия срещнат майстор

Обърнете се към специализирана фирма с опит в тази дейност, и най-вече със седалище (трайно установен офис). По този начин ще се застраховате (доколкото това е възможно) от опити за “измъкване” от отговорност след направеният ви ремонт. В противовес с логиката, често пъти и офертите от реномираните и утвърдили се фирми са еквивалентни на тези направени от майстори самозванци.

3/ Търсете писмена гаранция

Освен това задължително търсете и гаранции за извършената работа. Минималната гаранция, която би ви дала всяка добра фирма е около 5-10 години. Задължително изисквайте преди започването на работа да сключите договор с изпълнителя, в който да са упоменати неустойки при просрочване на ремонтните дейности, гаранционния период и какво включва той. Изисквайте мостри и сертификати за материалите, които Ви предлагат (само така можете да сте сигурни в качествата и гаранцията на материалите които ви предлагат).

4/ Потърсете мнения за избраната от Вас фирма

Потърсете референции от фирмата и по възможност поискайте да видите вече изпълнени техни обекти.

Ако спазите тези съвети при избора на фирма за ремонт на покрива, риска догодина отново да събирате пари за нов ремонт ще е сведен до минимум.

HTML код на статия

Автор: mk_izosistemi


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар