Речник в джоба

Вземи сега безплатен речник, като мобилно приложение за твоя iPhone телефон. Речникът е свързан със сайта rechnik.info и съдържа над 111 000 думи и словосъчетания, на които може да видиш описание на значението на думата (тълковен речник), както и превод на английски. Превежда и в обратната посока – от английски на български. Други възможности на речника са показване на последно въведената от нас дума и случайно избрана дума. Скоро ще има още много възможности, като например синоними на думата, маркиране на често бъркани думи, жаргонни думи и др. Речникът може да изтеглите безплатно за вашия iPhone телефон от този адрес.

Сайтът rechnik.info стартира преди около 3 години и към момента е един от най-обширните тълковни речници онлайн (много вероятно да е най-големия такъв). Речникът в сайта показва картинки и видео елементи свързани с търсената дума, с други думи:  търсите смерч – виждате картинки на смерч. Веднага се вижда, че не прилича на смърч нали? 🙂 Много е удобно при търсене на различни животни и растения, защото веднага придобивате визуална представа, за това което търсите. Ако при написването сбъркате една буква (и дори понякога и две букви), защото не знаете как точно се пише думата, тогава е тъврде вероятно вашата търсена дума да е в карето “Близки думи”, от където с един клик виждате описание на думата.

Мобилното приложение Речник е изработено от фирмата за уеб дизайн JIApps по поръчка на известния сайт ganbox.com за оптимизация на сайт. В момента се разработва речник приложение за телефони Android. За съжаление не можем отсега да предвидим, кога ще е готово. Ще продължим да работим по Android варианта и също така по втора версия на iPhone варианта на приложението.

Няколко дни след пускането на мобилното приложение, речникът вече е на първо място в категорията си и на второ място измежду всички безплатни приложения! Благодарим на тези, които го свалиха и се надяваме да им бъде удобен и полезен!

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар