Речник приложение за Андроид устройства

В статията Речник в джоба вече ви съобщихме за iPhone приложение на Речник на думите в българския език. Сега вече има и аналогично приложение Речник за Андроид. Напълно безплатно може да потърсите и изтеглите от Андроид маркет на вашия телефон или таблет този Речник. Той ще ви даде удобството, навсякъде от вашия телефон да намерите значението на интересна дума, която сте чули и не знаете какво означава. Или да проверите определението на дума, за която не сте сигурни. Речникът се свързва със сайта rechnik.info – най-богатия български онлайн тълковен речник с над 100 000 думи и техните значения. Може също така да превеждате думи от английски на български или от български на английски. С речника се работи много лесно – написвате дума или словосъчетание в полето и натискате бутона Търси. Ако думата е на български, след секунди ще видите дефиницията на думата и превод на английски. Ако думата е въведена на английски ще видите нейния превод на български. И една уникална функционалност на този речник са ръчно въведените най-често бъркани думи, които се извеждат със специално предупреждение: “ВНИМАНИЕ! Няма такава дума. Това е често срещана грешка. Следва правилната дума.”, след което се показва правилната дума. Така речника се превръща и в правописен речник. В началната страница има бързи бутони за последно добавена и за случайно избрана думи.  Разбира се на сайта rechnik.info ще може да се насладите на пълните мултимедийни възможности на речника. Опитайте да потърсите растение или животно. Например смърч.

На притежателите на личен WordPress блог ще напомним, че преди време сайта на речника пуснаха безплатен плъгин за WordPress, който може да прави линкове някои думи към страници с тяхното значение. Повече информация има в статията WordPress плъгин Ganbox Shortcodes.

Приложението Речник за Андроид устройства е създадено по поръчка на сайта за оптимизация на бизнес сайтове Ganbox.com от разработчика Георги Димитров. Опитайте безплатното мобилно приложение на rechnik.info и сигурно то ще ви стане неотменен помощник в правописа и превода на думи.

 

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 5.5 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Речник приложение за Андроид устройства, 5.5 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар