Статии напомнят за вредата от тютюнопушенето и младостта

Тийнейджърите често си мислят, че като пушат изглеждат по-големи и мъдри. По данни на Европейски изследователски проект в училищата, 33 % от учениците са пушили. Според американските здравни специалисти, във всяка минута 4800 тийнейджъри пушат своята първа цигара. Статистически данни сочат още, че 80 % от възрастните потребители на тютюневи изделия са започнали да пушат в тийнейджърска възраст. Да, пушенето е много съблазнително за младите момичета, напомнят статии в най-известният български портал kak-da.com. А когато младежите се пристрастят, започват проблемите. Често се случва така, че когато пожелаят да откажат цигарите, разбират колко е трудно.

Въпреки че навсякъде се говори за опасните последствия от никотина, никога не е излишно да си ги припомним, защото това би ни спестило много здравословни и емоционални проблеми. Според специалистите, колкото по-рано започне да пуши един човек, толкова вероятността да не откаже цигарите в зряла възраст е по-голяма.

Докато четете интересните статии в директория за публикации kak-da.com, може би се питате защо младежите пушат и толкова много държат на това?

Причината е, че никотинът действа като катализатор на ума, тялото и духа. Нивата на издържливост на организма нарастват, тялото започва да се нуждае от все по-високи дози никотин, за да поддържа физиологичното състояние в определени граници. Когато тялото свикне с никотина, то ще иска още и още. И така до безкрайност. Това води до пристрастяване, алармират текстове от статии по темата.

Пушенето при тийнейджърите и младостта

Всеизвестно е, че пушенето в училище е много вълнуващо за повечето младежи. Девойките си мислят, че са модерни, стилни и елегантни, а момчетата- че будят възхищение сред съученичките си. Да, пушенето в училище предизвиква внимание. Но това не е начин да бъдеш интересен и уважаван сред връстниците си, напомнят публикации по темата. Рисковите фактори си остават, но младежите изобщо не им обръщат внимание и се чувстват непогрешими. Много вероятно е в тази възраст те да се повлияват от приятелите си за други неприятни и вредни навици, припомнят статии в интернет.

Ако тиинейджъра има стимул да спортува и поддържа по-висока физическа активност, има голяма вероятност да се откаже от тютюнопушенето, докато не се е пристрастил. Хубаво е в тази възраст родителите да насърчават младите девойки и момчета да спортуват. Статии от известни директории успокояват, че това може да има много положителни ефекти върху здравето и начина на мислене на младежите.
Времената се променят много бързо. Днес родителите са много затруднени, когато детето им попадне в напрегнатата за всички възраст. Тематични статии в интернет успокояват, че с внимание, търпение, любов и взаимност, периодът може да премине значително по-леко.

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар