Стефани Атанасова -“Скайп”

Новоизгрялата звезда на българската поп музика Стефани Атанасова представи преди няколко дни своята чисто нова първа самостоятелна авторска песен “Скайп”, с музика, текст и аранжимент: Добрин Векилов (Дони). За броени  дни песента придоби голям рейтинг и огромен слушателски интерес. Досега младата поп изпълнителка е участвала в много записи, от които през изминалото лято тя стана едно от двете основни действащи лица. Заедно с един рап изпълнител Стефани записа общата им авторска песен-Take my hand, която желаещите биха могли да чуят в интернет пространството, включително и в двете онлайн радиа: радио Buster и радио Балканика.

Стефани Атанасова е родена през 1992 г. в София. На три годишна възраст започва да учи пеене във вокална група при Дарина Лилова. При нея по-късно продължава музикалното си обучение с пиано и солфеж. Участва в запис за аудио диск на вокалната група и в много концерти в продължение на 5 години. В началото на две хилядната година се записва в детски хор “Децата на Орфей“ при заместник диригентката на детския радио хор – Венеция Караманова. За период от 10 години Стефани участва в много записи за аудио дискове на хора в Балкан тон. През 2000 година с хора заминава на турне – фестивал в Гърция, град Превеза, където печелят първа награда. Есента на 2002 година участва в детското шоу на актрисата Илияна Балийска – Мини Мис и Мини Мистър София и България, където печели специални награди. Участва в коледен концерт, който е излъчван по БНТ. Заедно с хора печелят първо място на конкурса “Звезден миг”. 2004 г. заминава на турне – фестивал в Унгария, град Кечкемет. През юни 2008 година е поканена да участва на юбилейния концерт – 20 годишнина на Софийската община Средец. Същата година заминава за град Ковачевци, където участва в първото издание на конкурса “Утринна Звезда“ и печели специална награда и медал за 3 място. Октомври 2008 г. взима участие в първият Sofia City Fest. От 2008 г. учи пеене при доц. Алис Боварян. През 2009 г. печели второ място на конкурса “Утринна Звезда” – Ковачевци. От тогава на всеки конкурс, в който певицата участва, тя се нарежда сред лауреатите в челната тройка: “5 минути слава”, “Ние сме за пример”, “Младежта твори” за 2 поредни години, “Талантите на Сердика център” и др.

Нека пожелаем на Стефани много бъдещи успехи както на българската, така и на световната сцена и разбира се, много бъдещи авторски проекти! Надяваме се, че нейният талант ще бъде забелязан и уважаван, и тя ще бъде подкрепяна от много минали, настоящи  и бъдещи фенове. Нека и бъде честита първата самостоятелна авторска песен!

 

HTML код на статия

Автор: sl.nikolova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

1 коментар по “Стефани Атанасова -“Скайп””

  1. А4о каза:

    Браво Стефи!все така напред и нагоре! 🙂

Напиши коментар