Три важни факта за вратите в дома

Ние българите сме традиционалисти и обичаме дома ни да е не само функционален, но и красив, приветлив, представителен. За да се постигне това от значение е какви интериорни врати се монтират вкъщи. Ако перифразираме известната поговорка „По дрехите посрещат, по ума изпращат”, в „По вратите посрещат, по ума изпращат”, съвсем няма да сбъркаме, защото все пак вратите са първото впечатление, което нашите гости придобиват за дома ни.

Преди да се запътите към магазините за интериорни врати, прочетете нашите съвети за това как да ги изберете най-лесно.

  1. Материалите са важни. За качеството на вратите е отговорна изработката и преди всичко материалите, от които те са направени. За направата на интериорни врати се използват наистина много и различни материали – от метал, пластмаса, алуминий, фурнир, пдч, стъкло, до висококачествена дървесна. Дали да изберете обикновена врата от фазер или такава от плътно дърво е въпрос на средства, вкус и стилово предпочитание. Все пак не се хвърляйте на най-евтините и изгодни оферти за врати, защото те със сигурност ще са с по-ниско качество или с някакви недостатъци.
  2.  Помислете за стила. Когато съчетавате цветовете на стаите с настилките и мебелите, мислете и за това какви интериорни врати ще се монтират, за да се сливат с обстановката и да се впишат в стилистиката на обзавеждането. Това е важно от чисто естетическа гледна точка  и едва ли има човек, който иска да постави каквото и да е в собствения си дом и да живее в безвкусица и кич. Безспорно този въпрос е доста субективен, но един поглед към интериорни списания няма да е излишен, когато се колебаете или се чувствате не съвсем подготвени по отношение на тънкостите на интериорния дизайн.
  3. Точният вид врати. Вратите са различни по начин и посока на отваряне,  по начин на монтиране и дори по размер. Ако ви трябват класически врати на панти, избора е наистина богат, а ако искате плъзгащи врати или тип „хармоника”, е добре да знаете точните размери и да се консултирате със специалисти по въпроса с монтажа.

 

Това са нашите съвети, които със сигурност ще са Ви от полза, кога се впуснете в голямото приключени за избиране на стабилни врати. Надяваме се да сме Ви били полезни, а да не сме Ви подвели. Това са съвети, които са писани от специалист в областта на вратите. Той винаги е насреща и е готов да помогне с каквото може. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ги зададете.

 

 

HTML код на статия

Автор: taloveca


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар