Унищожаване на гризачи мишки и плъхове

С настъпване на есенно зимния сезон зачестяват случаите на  навлизане на гризачи мишки и плъхове по домове,административни сгради,складове и др. На какво се дължи тази инвазия на гризачи?  Увеличава ли  се тяхната популация  през зимата ?.Отговора е не!  Увеличеният брой  не е  свързан със зимния сезон,просто  гризачите- мишки,плъхове търсят място където да изкарат тежкия зимен сезон и често това място може да бъде нашият дом,мазе,склад,магазин.

Как да се защитим от гризачите? Мерките които  можем да предприемем се разделят на две групи-профилактични и изтребителни.

Има  различни методи за унищожаване на гризачи мишки,плъхове- чрез отрови или по точно чрез залагане на отровни хранителни примамки на местата където са забелязани.Този метод е високо ефективен но зависи от отровата т.е колко качествена е тя.На пазара  се предлагат различни марки, видове и модели родентициди. Някой от тях са наистина добри,  други не чак толкова. Това зависи от много неща предимно от АДВ -активно действащо вещество и атрактанта, но  всички те   имат  недостатък а именно,реална опасност от миризма на мърша,когато поставяте отровата в закрити помещения.Какво да направим тогава ?Алтернативата на отровата за защита от мишки и плъхове в закрити помещения са физичните методи за борба с гризачи-механични капани,ултра звукови устройства за гризачи и лепливи капани на база епоксидна смола.Всички те могат да се приложат успешно за борба с плъхове и мишки.

Тук пак може да отворим скоба относно марките и тяхното  качество. Като цяло от ултра звуковите устройства най добър резултат имат българските.От механичните капани тези с по високо качество няма определена марка ,просто с по чувствителен пусков механизъм  ,което има пряко значение за улавянето на гризачите.Лепливите капани и лепилото за мишки и плъхове също са много добър и бърз метод за улавяне на гризачи, но за разлика от другите методи то си има своите особености :например един леплив капан е за улавяне само на един гризач т.е за еднократна употреба,което от икономическа гледна точка може да е проблем когато мишките и плъховете са повече,но като оставим това са с много добър резултат.

Къде можем да открием качествени продукти за борба с мишки и плъхове: http://otrovi.com/

HTML код на статия

Автор: otrovi


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар