Фигури от гипсокартон за таван

Със сигурност, всеки от Вас е ходил някъде на гости, където таванът е бил нетрадиционен – на няколко нива, с различни форми и фигури и т.н. Сигурно си мислите, че направата на един такъв таван е много трудна и безбожно скъпа, но това не е точно така. За изработката на фигури за таван от гипсокартон – сигурно не е лесно, не знам, никога не съм се и опитвала да правя нещо подобно, но за цената – определено не е толкова висока, колкото си мислите. Освен това, гипсокартонът има много предимства, заради които си заслужава да изберете такива тавани за Вашия дом – по-добра топло и шумоизолация, богато разнообразие от възможности са декоративни и светлинни ефекти, голям избор от цветове, тъй като гипсокартонът се шпаклова и боядисва допълнително, и голямо разнообразие от фигури – всякакви, каквито Ви дойдат на ум. И освен всичко това, гипсокартонът може да бъде използван в помещения с високи санитарни изисквания, тъй като е биологично чист и екологичен материал.

Може да избирате от множество фигури за вашия таван, както такива, които вече поне веднъж са изработвани от някоя фирма, така и такива, които са само във Вашето въображение. За да си направите таван от фигури от гипсокартон по Ваша идея, трябва само да споделите идеите си с някой проектант. Той ще Ви изслуша, ще Ви даде съвети как да се изпипат и най-малките детайли и в крайна сметка ще изготви проектът за Вашия таван. След като проектът Ви е вече готов, трябва да се обърнете към фирма, на която да възложите изработката и монтажа на тавана. Ако искате да си направите фигуративен таван от гипсокартон, не е задължително Вие да измисляте фигурите – може да изберете фигури от каталога на фирмата-изпълнител. Всяка една фирма, която предлага фигуративни тавани от гипсокартон ще Ви предложи такъв каталог, който може да разглеждате, и от който може да избирате фигури за Вашия таван. Ако пък Вие си измислите дизайна на тавана, Вероятно когато от фирмата приключат с изпълнението, ще ви попитат дали сте съгласни да снимат готовия таван и да го предлагат като модел в своя каталог.

Фигурите от гипсокартон за таван могат да бъдат много и разнообразни – правилни и неправилни, овални, прави, криви, въобще – каквото Ви дойде на ум, без ограничения. Ето например, аз съм виждала тавани, състоящи се от правоъгълници, квадрати, триъгълници, овали, сърца, полумесеци, кръгове, ромбове и всякакви други популярни и причудливи форми. Ако искате да разгледате фигури от гипсокартон за таван, това може да направите в интернет сайта или каталога на някоя фирма, занимаваща се с това. Дори и да не изберете конкретна фирма за изпълнител на Вашия проект, имайте пред вид, че никоя фирма не би Ви отказала да разгледате каталога й с предложения за форми за таван. Така, ако разгледате сайтовете или каталозите на няколко фирми, може да съберете повече идеи, да ги комбинирате и да получите един съвсем нов и уникален модел таван.

Когато решите да си направите таван от гипсокартон, ако сте любители на нестандартното и модерното, заложете на фигуративен таван от гипсокартон и всички, дори Вие, ще останете очаровани и възхитени от крайния резултат.

HTML код на статия

Автор: eSale


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар